Kolding Netavis

Udvidelse af storcenter er ikke på bekostning af midtbyen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Filip Bekic Bladt (t.v.) og Jakob Ville (t.h.). Privatfoto.

Læserbrev af Jakob Ville (V), gruppeformand og formand i plan- og teknikudvalget, Chr. Winthers Vej 17, 6000 Kolding og Filip Bekic Bladt (S), næstformand i natur, miljø og klimaudvalget, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding.

I forbindelse med udvidelsen af Kolding Storcenter, er det faldet nogen for øje, at vi i byrådet ikke vil Kolding midtby og at det hele er på bekostning af midtbyen. Intet kunne være mere forkert. Vi har aldrig helt forstået, hvorfor Kolding Storcenter bliver så udskældt.

Vi nyder begge midtbyen og færdes der næsten dagligt. Men vi må også tilstå, at vi også kommer i Kolding Storcenter. På grund af Kolding Storcenter er vi den ENESTE kommune uden for hovedstadsområdet, som har så stort et overskud på detailområdet. Storcenteret har omkring 6 mio. besøgende hvert år og beskæftiger omkring 1.000 mennesker. Og i stedet for at begræde storcenteret kan vi vælge at fokusere på osten frem for hullerne.

Og ja, vi er ikke naive. Der vil jo selvfølgelig være nogle, som søger væk fra midtbyen og ud i centeret. Og derfor har vi alle, kommunen, de erhvervsdrivende og os kunder en fælles opgave i at skabe liv i midtbyen.

Vi har været med til hen over de sidste mange år at investere mere og mere i midtbyen. Bare for at nævne nogle ting: Borchs Gård, gågadebelægning, legeinstallationer, Søndergade, Jernbanegade, kvartersamarbejde, tilskud til arrangementer, julegadebelysning, parkering og vi kunne fortsætte. Det handler altså ikke om politisk interesse eller vilje.

Kolding midtby har et helt unikt potentiale. Efter Koldinghus er blevet en del af Kongernes Samling har de rekord antal besøgene. Nicolai komplekset har fantastiske tilbud til hele familien samt en god biograf. Dorothea og Egnsteateret sikrer teater i høj kvalitet og på biblioteket er der også mange muligheder.

Der er mange kulturtilbud og rigtig mange passionerede erhvervsdrivende, som brænder for Kolding. Men midtbyen skal ikke sammenlignes med storcenteret. Midtbyen skal kunne noget andet. Den skal skabe fællesskaber, stemning og oplevelser og det skal vi alle bidrage til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel