Kolding Netavis

Tjenerelev snupper tredjepladsen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Det var tæt løb, da tjenerelever fra hele landet konkurrerede om DM i Skills-titlen, og Marc Thejl Hansen fra Hansenberg fik en flot tredjeplads – og en helt særlig pris.

Bordopdækning, flambering og grønlandsk kaffe. Det var blot nogle af de opgaver, som tjenerelev på erhvervsskolen Hansenberg i Kolding Marc Thejl Hansen blev stillet overfor i lørdagens finale ved DM i Skills i Bella Center Copenhagen. Det oplyser Hansenberg i en pressemeddelelse.

Og Marc Thejl Hansen fra Varde gjorde det godt. Meget godt. For det blev nemlig til en flot tredjeplads.

– Målsætningen var at komme i top tre, og det gjorde jeg. Overordnet set gik det rigtig godt i dag, og de andre var bare pisseskarpe. Så jeg er stolt af min placering, siger Marc Thejl Hansen, der slet ikke er færdig med konkurrencer.

For Marc Thejl Hansen er med i det benhårde udskillelsesløb til EuroSkills, der senere på året finder sted i Graz i Østrig. Den 31. marts deltager han i kampen om endelig udtagelse til den prestigefyldte konkurrence.

Opbakning til eleven

Marc Thejl Hansen er i lære på Restaurant Høfde4 i Blåvand. Her hedder chefen Kenneth Ladegaard Vejers, og han var med på sidelinjen – både i indledende runde og i finalen.

– Jeg er utrolig stolt over, at al den energi og koncentration, som Marc har lagt i det, har båret frugt. Han har igen vist, at han hører til blandt de bedste, og det kan han være stolt over. Nu skal vi hjem og fokusere på de discipliner, der er med ved EuroSkills. Der er nogle knapper, vi kan skrue på i forhold til præsentationerne, og vi er meget fortrøstningsfulde, siger Kenneth Ladegaard Vejers.

På sidelinjen stod også en glad faglærer fra Hansenberg, Hanne Mikkelsen, som var holdleder for Marc Thejl Hansen – og for kokkeelev Sif Østergård Buhl samt tjenereleverne Ditte Marie Helledi Ulrich og Martin Laursen, som også deltog ved DM i Skills.

– Trods hård konkurrence har vi nået vores målsætning, som var at have en elev med i top tre. Det var et virkelig stærkt felt med mange dygtige deltagere. Jeg er meget tilfreds. Og jeg er glad for, at de tre deltagere, der ikke gik videre til finalerne, også har haft en rigtig god oplevelse – og synes, de har lært en masse, siger Hanne Mikkelsen.

Ud over den flotte tredjeplads fik Marc Thejl Hansen også en helt særlig pris: “Personlig fremtoning og serveringshygiejne”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *