Kolding Netavis

Tænk tværfagligt og samfundsøkonomisk

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), byrådsmedlem, Gl. Bjert 39c, 6091 Bjert og Iben Lehmann Rasmussen (SF), byrådsmedlem, Vestervang 27, 6000 Kolding.

Vi er i SF meget optaget af at få flere uddannelser til vores området. Det har vi igen og igen påpeget i valgkampen. Derfor hilser vi SDU ´s planer om ingeniøruddannelser til Trekantområdet velkommen.

Men hvorfor opbygge en helt ny campus til formålet? Hvorfor ikke udnytte, at SDU allerede har en meget velfungerende campus i Kolding med et stærkt studie- og forskningsmiljø, kombineret med studieboliger på campus og få hundreder meter til banegård og bymidte?

Kolding kan ovenikøbet tilbyde at huse ingeniøruddannelserne i en eksisterende bygning på campus. Med andre ord: Det er muligt at gå i gang med det samme. Og det haster – for hele Syddanmark mangler ingeniører.

Samtidig vil de eksisterende uddannelser på campus Kolding blive stærkere, hvis de også kunne trække på tekniske kompetencer. Og omvendt: Ingeniøruddannelserne ville styrkes ved at få tilført elementer fra de nuværende uddannelser inden for bl.a. design og entreprenørskab.

Der skal laves løsninger, som virker rent teknisk, men de skal også give mening for mennesker.

Derfor er tværfaglighed så vigtig.

Ud fra en faglig og samfundsøkonomisk betragtning er det sund fornuft at placere ingeniøruddannelserne i Kolding. Jeg håber, at aftaleparterne på Christiansborg vil hjælpe med at få fornuften til at råde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *