Kolding Netavis

Sydtrafik sviner med borgernes penge

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karsten Fogde. Privatfoto.

Læserbrev af Karsten Fogde (SF), regionsrådsmedlem, (stedfortræder), Medlem af Videnskabsetisk komite 1, Villestofte Skovgyde 146, 5210 Odense NV.

To små vognmænd vinder hver deres sag ved Ankenævnet for Udbud. Der idømmes først en bod på 3 mio.kr. og siden en skærpet bod på 7 mio. kr., altså i alt 10 mio.kr. Det er Fynbus, Sydtrafik & Midttrafik, der sammen administrerer FlexTrafik, der skal betale, da de har overtrådt loven om udbud ved at ændre på krav til liftbilers indretning; krav som trafikselskaberne vel og mærke selv har formuleret.

Det virker som om, at trafikselskaberne ikke ved, hvad de gør. I stedet for at acceptere Ankenævnets afgørelser; de er trods alt Danmarks fremmeste på området, så stævner de i stedet de 2 små vognmænd. Retten i Svendborg afgør sagen og stadfæster afgørelsen fra Ankenævnet.

Nu er regningen ikke længere på 10 mio.kr. Nu skal der ud over trafikselskabernes egen dyre advokatbistand, også betales for de to vognmænds advokatregninger, som løber op i millionstørrelsen. Men det stopper ikke her. De to vognmænd har jo lidt et tab, som de naturligvis sagsøger trafikselskaberne for. Om der kommer flere vognmænd til med tiden vides ikke, men den endelige regning kan ende med at blive langt, langt større.

Er det uduelig ledelse? Millioner af skattekroner, som kunne være brugt til bedre kollektiv trafik, skal nu bruges uden gavn for borgerne, fordi ledelsen ikke ved, hvad de selv skriver i deres udbud. Nogen må være ansvarlige for denne misforvaltning af offentlige udbud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel