Kolding Netavis

Sundhedsvæsnet er i knæ

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vibeke Henriksen. Privatfoto.

Læserbrev af Vibeke Henriksen (V), Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Desværre har socialdemokratiet siddet udfordringer i sundhedsvæsnet overhørig. Ventelisterne er eksploderet, og socialdemokratiets tomme løfter om flere 1.000 sygeplejersker er aldrig blevet til noget og de har i deres tid i regering ikke fremlagt nogen reelle bud på, hvordan vi nedbringer ventelisterne, eller hvordan vi skaffer flere hænder.

Derfor vil Venstre give sundhedsvæsnet en saltvandsindsprøjtning på 6 mia. kr. i de næste to år, der kan stoppe blødningen, pengene skal bruges til at styrke og stabilisere vores sundhedsvæsen, hvilket der er et akut behov for, da der er historisk brug for kvalificeret hænder -en styrket psykiatri, mere personale, bedre lægedækning i Danmark og få nedbragt ventelisterne.

Vi har ikke brug for flere tomme løfter eller nedlæggelse af regionerne, men snarer forbedringer på det vi har, og det som virker, hvilket er godt set af Venstre formand Jakob Ellemann-Jensen, for jeg helt enig med ham i, at det kræver altså at man har fokus på de langsigtede løsninger, men også at man sætter en akut kriseplan i gang for at stabilisere sundhedsvæsnet og får arbejdet på det som ikke virker i hverdagen.

Derfor er det styrkende at se, at der er helt konkrete bud fra Venstre på, hvordan man fremover har fokus på at indrette vores sundhedsvæsen, så vores sundhedspersonale har overskud til at fokusere på det centrale –nemlig patienterne. Det kan være med vagtplanlægning eller med inddragelse af ny teknologi samt fokus på rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

Danskerne fortjener et endnu bedre sundhedsvæsen, og hvor hjælpen er inden for rækkevidde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel