Kolding Netavis

Studerende i Kolding – har du husket a-kassen?

Betalt indhold
Af Betalt indhold
Foto: Pexels (Modelfoto)

SPONSORERET INDHOLD: ARTIKLEN INDEHOLDER KOMMERCIELLE LINKS

Som studerende kan det være svært at have et overblik over alt det, der skal være styr på.

Der er mange ting, man skal huske på, når man er studerende. Og det handler ikke bare om at huske undervisningen.

Man skal også huske A-kassen. Det er nemlig den forsikring, der sikrer dig økonomisk, når eller hvis du bliver ledig efter endt studie. Det betyder, at du får et dagpengebeløb udbetalt hver måned, du er ledig. Se a-kasser for studerende her – der er ofte rigtig gode fordele, når du melder dig ind ved en studerende a-kasse.

Det anbefales altid at melde sig ind i en a-kasse for studerende under uddannelse. Husk på, at du ikke automatisk bliver meldt ind i en a-kasse når du starter din uddannelse – det er noget, du selv skal gøre.

Har du meldt dig ind i en a-kasse?

En a-kasse er en forsikring, der sikrer dig økonomisk, hvis du bliver ledig. A-kassen udbetaler dagpenge til ledige medlemmer. på den måde kan man sikre sig selv økonomisk, hvis man pludselig står uden arbejde. En studerende a-kasse fungerer desuden også som et netværk for sine medlemmer. Det kan altså også give dig værdi at bruge en a-kasse for studerende, så du har adgang til events og workshops.

Hvorfor skal man huske a-kassen, når man er studerende?

En studerende a-kasse er også en god idé at have, hvis man er studerende. Dette skyldes, at man som studerende kan blive usikker på sine karrieremuligheder i fremtiden. En a-kasse for studerende kan give dig sparring på dine fremtidsudsigter og mindske den nervøsitet, du måske føler i forbindelse med at afslutte studiet.

Hvilke fordele er der ved at være medlem af a-kassen?

A-kassen er en forsikring, der sikrer dig økonomisk, hvis du bliver ledig. Du melder dig selv ind i a-kassen under studiet. Ofte er det gratis at være studiemedlen. Når man er færdig koster det typisk mellem 400 og 600 kroner om måneden at være medlem.

Når du bliver ledig, kan du så få dagpenge udbetalt fra a-kassen. Dagpengene udgør cirka 75 % af din tidligere løn, men højst cirka 23.000 kroner om måneden.

Det er en god idé at melde sig ind i en a-kasse, når man er studerende. På den måde er du sikret, hvis du bliver ramt af ledighed. Benyt dig gerne af de gode tilbud, som en a-kasse for studerende også giver dig. Det kan eksempelvis være rabatter på avisabonnementer eller webinars, events og foredrag, hvor man kan netværke med andre, der har en lignende faglighed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel