Kolding Netavis

Stort bogforum aflyst: Forfattere kommer til Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Tre forfattere lægger turen forbi Kolding.

Årets store bogbegivenhed – Bogforum i København – er aflyst på grund af coronakrisen. Det bringer tre forfattere en tur rundt i landet – herunder også Kolding.

De tre forfattere, der kommer til Kolding er journalist og historiker Simon Kratholm Ankjærgaard, journalist og Kolding-borger Ole Sønnichsen og forfatter Leif Davidsen. De bliver alle interviewet af journalist Ole Kolster. 

De tre forfattere

Simon Kratholm Ankjærgaard, der sidste år udgav en stor bog om Genforeningen 1920, fortæller om sin splinternye bog om Augustoprøret 1943. Det er den dramatiske historie om august 1943, hvor danskerne fik nok og modstanden mod tyskerne bredte sig i provinsen i form af strejker, sabotage og direkte konfrontationer. Det blev et afgørende vendepunkt i besættelsen, der førte til samarbejdspolitikkens sammenbrud og Danmark tog fast plads i den allierede lejr. Det er levende historiefortælling af fineste slags.

Leif Davidsen fortæller om sin seneste roman, Forræderens børn, der er Davidsens tredje roman om Putins Rusland.

Endelig kommer journalist Ole Sønnichsen, der fortæller om Det sidste gidsel, der er en dramatisk, hæsblæsende og sand beretning om de danskere, der endte som gidsler i Kuwait og Irak. Sammen med Sønnichsen kommer også bogens hovedperson Mogens Pedersen, der var det sidste danske gidsel i Bagdad.

Samtalerne foregår i Nordisk Film Biografer Kolding den 24. oktober mellem klokken 12 og 13.30. Billetprisen er 25 kroner og gælder til alle tre samtaler.

Billetter kan købes her.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *