Kolding Netavis

Stiprojekt ved Kongeåen får hjælp af kommunen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her ved Røddingvej vest for Vamdrup skal den kommende sti langs med Kongeåen (t.v.) føres under vejbanen. Foto: Sebropress.

Kolding går ind med penge til stiprojekt ved Kongeåen.

Kolding Kommune går nu aktivt ind i et stiprojekt langs med Kongeåen. Byrådet har nu afsat 200.000 kroner til formålet. Det betyder, at der nu kan ske tinglysninger af en række aftaler, der skal sikre en sti langs Kongeåen også igennem Vamdrup-området, skriver netavisen Sebropress.

At kommunen går ind i projektet med penge hænger sammen med, at der allerede er etableret stiforbindelse langs Kongeåen fra dens udløb i Vadehavet i Esbjerg Kommune ved Gredstedbro og via Vejen Kommune til kommunegrænsen til Kolding Kommune, vest for Vamdrup.

Men for at stien kan fuldendes langs med hele Kongeåen, mangler der en sammenhængende strækning fra åens udspring ved Ødis Bramdrup gennem Vamdrup og til Vejen Kommune.

Når den manglende del er etableret, går Kongeåstien igennem tre kommuner, og får en længde på ca. 75 kilometer.

En initiativgruppe fra Vamdrup Byforum og Kongeåmuseet, har i længere tid arbejdet på at realisere den manglende stistrækning i Kolding Kommune. Gruppen har været i dialog med de berørte lodsejere og samtlige 13 har underskrevet en forhåndstilkendegivelse om at stien må etableres på deres jord.

Stistrækningen i henholdsvis Vejen og Esbjerg Kommune er blandt andet realiseret for midler fra A.P. Møllerske Støttefond. Håbet er, at fonden vil støtte det resterende stistykke i Kolding Kommune. Kolding Kommune har fremsendt en ansøgning, som afventer behandling i fonden.

Stien i det åbne land ved Vamdrup etableres som en trampesti uden belægning, men med bordwalks over våde områder med diverse broer. Og ved Røddingvej, vest for Vamdrup, er der planen at føre stien under vejen. Det påtænkes også, at etablere rastepladser med bordebænkesæt på udvalgte steder.

Ved spejderhytten i Vamdrup østby er der endvidere planer om at etablere en bålhytte og en shelter, og hvor det er hensigtsmæssigt, vil der også blive tilgang til drikkevand og toiletforhold, lyder i oplægget fra initiativgruppen.

//Sebropress

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *