Kolding Netavis

Spærret for gennemkørsel i sommerferien

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Trefor Varme.

Trafikken i Almind bliver påvirket de kommende uger, når TREFOR Varme går i jorden med rør til fjernvarme. Den centrale vej Almind Hule spærres for gennemkørsel, nogle bilister bliver sendt ud på en lidt længere omkørsel, og også bustrafikken påvirkes.

Almind Hule vil være spærret for gennemkørsel i skolernes sommerferie fra uge 26 til og med uge 32. Arbejdet med at udrulle fjernvarmen starter ved skolen og bevæger sig løbende mod syd mod Sysselbjergvej. I slutningen af perioden bliver der opsat lysregulering i den sydlige del af Almind Hule for at sikre adgang til og fra de tilstødende veje, mens der lægges rør på det sidste stykke.

Fodgængere og cyklister vil i hele perioden kunne passere de områder, hvor der arbejdes, når blot de følger anvisningerne på skiltene. Beboerkørsel vil også være muligt, mens den gennemkørende biltrafik henvises til omkørsel via Almind Østergade-Hovedvejen-Storgaden.

-Det er en lidt længere omkørsel, men det er den eneste mulighed, vi har, og da arbejdet udføres i sommerferien, vil generne forhåbentlig være til at leve med, fortæller Mads Astrup, områdechef for Anlæg og Drift, i en pressemeddelelse.

Sådan kører bussen

Bussen på linje 103 mellem Kolding og Vejle bliver også påvirket af fjernvarmeudrulningen. Mens Almind Hule er lukket, kører bussen ikke via Storgaden-Almind Hule. I stedet har linje 103 omkørsel via Hovedvejen-Almind Østergade. For passagerer i Viuf, der skal til enten Kolding eller Vejle, etableres der et midlertidigt stoppested på rastepladsen bag Viuf Kro.

På Rejseplanen og Sydtrafik.dk kan du se få opdateret information om, hvordan linje 103 kører, mens TREFOR Varme arbejder med fjernvarmen.

Sti til skolen

Planerne om at sikre skolevejen på Almind Hule gennemføres i efteråret, når TREFOR Varme skal reetablere trafikchikanerne. Der er tidligere afsat penge til en cykelsti i den østlige side af Almind Hule, men i mellemtiden er priserne steget så meget, at det afsatte beløb ikke rækker.

-I stedet udvider vi Almind Hule, så den eksisterende cykelbane fra Almind ud mod skolen bliver ca. en halv meter bredere. Det forslag skal politisk behandles lige efter sommerferien, og så håber jeg, at vi efter drøftelse med skolen kan komme i gang med at sikre skolevejen i efteråret, oplyser Jakob Ville (V), formand for Plan og Teknik, og fortsætter:

-TREFOR Varme skal i forvejen genetablere sidehellerne på Almind Hule, når fjernvarmeprojektet er færdiggjort, og vi kan lave udvidelsen af cykelbanen samtidig, så vi undgår at forstyrre trafikken mere end højest nødvendig.

TREFOR Varme er i gang med at etablere fjernvarme i Almind. Senere følger Viuf, Vester Nebel og Gravens Ågaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel