Kolding Netavis

Spæncom forventer et grønt efterår

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Bygherrer og entreprenører er med BR23 nu tvunget til at tage CO2-regnskabet alvorligt. Dokumentation og viden bliver et afgørende konkurrenceparameter, forudser betonelementproducenten Spæncom.

BR23 og reglementets skærpede krav til CO2-reduktion er indtrådt pr. 1. januar, men mange igangværende byggerier er fortsat projekteret på ældre reglementer med mindre krav til miljøpåvirkning og dokumentation heraf. Når disse projekter er færdige, står byggebranchens aktører overfor en ny og langt skrappere virkelighed med langt større krav til bæredygtige valg, LCA-analyser og frem for alt dokumentation af miljøpåvirkning på alle nye byggerier.

BR23 indeholder krav til dokumentation af bygningers samlede klimaaftryk igennem hele levetiden, fra projektering til nedrivning og bortskaffelse, over en periode på 50 år.

Når skiftet for alvor sker, vil fårene blive skilt fra bukkene i byggebranchen mellem de byggeaktører, som er forberedte på den grønne omstilling, og dem som først lige er begyndt. Det spår betonelementproducenten Spæncom, der blandt andet har en fabrik i Kolding.

-Det er fair at sige, at BR23’s bæredygtige tilgang til byggeriet endnu ikke har haft sin fulde effekt på byggebranchen. Vi forventer derfor, at der inden længe vil ske en eksplosion i henvendelser om byggematerialer og -løsninger, som kan leve op til de nye krav i BR23, fortæller Morten Erikstrup, salgsdirektør hos Spæncom, i en pressemeddelelse.

Han uddyber:

-Hos Spæncom har vi siden 2019 arbejdet intensivt med at skabe nye CO2-reducerede produkter og har investeret massivt i udvikling og dokumentation af vores sortiment. Faktorer, som vi forudser, bliver afgørende konkurrenceparametre i markedet. Vi forventer blandt andet at øge antallet af partnerskaber, da øget samarbejde i hele værdikæden er en forudsætning for at opfylde de kommende krav.

Det forventes dermed, at der fra efteråret 2023 kigges efter mere “grønne” produkter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel