Kolding Netavis

Sommer på Harteværket

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Harteværket ved Kolding byder på masser af spændende sommerferieaktiviteter. Oplevelsescentret i det gamle vandkraftværk har åbent alle ugens dage i højsæsonen.

Et af de nye tilbud til sommerferiegæsterne er en trampolinpark med otte trampoliner.

– Sydbank Trampolinpark er på kort tid blevet et hit. Vi har to størrelser af trampoliner, så både store og små børn kan hygge sig med at hoppe, mens de voksne slapper af, fortæller projektchef Cecilie Røner fra Harteværket i en pressemeddelelse.

Oplev når turbinen arbejder

Hver tirsdag og torsdag kl. 11 tændes der for en af vandkraftværkets enorme turbiner, så gæsterne ved selvsyn kan se, høre og mærke de enorme kræfter, som er involveret, når vand omdannes til strøm.

– Det helt unikke ved Harteværket Oplevelsescenter er, at vandkraftværket stadig er i brug. Vores gæster spørger ofte, hvornår turbinerne går i gang, så vi ved, det er et stort trækplaster, siger Cecilie Røner.

Bliv lysagent, byg en båd eller et insekthotel

Sommeren igennem er der også mange andre aktiviteter på Harteværket. Alle børn, der løser entré til Harteværket, kan f.eks. blive lysagent for Værket. Agenterne skal ved at løse forskellige opgaver finde ud af, hvorfor gadelyset er forsvundet i Kolding.

Derudover kan man bygge en båd og teste den i kanalerne på vandlegepladsen, eller hjælpe insekterne ved at bygge et insekthotel. Kunne du tænke dig at hjælpe insekterne, kan du bygge et sejt insekthotel, hvor du selv bestemmer indretningen.

På Harteværkets store vandlegeplads kan man på en sjov måde blive klog på vand, energi og bevægelse. Legepladsen har tilbud til både de mindre og de større børn. Et godt råd: Tag skiftetøj med for en sikkerheds skyld. Risikoen for, at børnene bliver våde, er stor. Men bare rolig det er bare vand.

Tag på kanotur

Fra Harteværket kan man leje både kano og kajak til en sejltur på Kolding Å eller til Stallerup Sø. Det er første år i år man kan sejle til Stallerup Sø. Det er kun tilladt at sejle med Hareværkets kanoer på ruten til Stallerup Sø.

– Man kan f.eks. sejle en tur til Påby Enge og gøre stop ved udsigtsplatformen eller ro helt ind til Kolding midtby og spise frokost, før man vender tilbage til Harteværket. Vil man være sikker på at få en kano, er det en god idé at booke på forhånd via vores hjemmeside, fortæller Cecilie Røner.

Nyd den smukke natur

Harteværket ligger i et meget naturskønt område. Fra Værket går flere ruter ud i naturen. Den mest kendte er Hartesløjfen på godt 15 km, som kan deles op i mindre bidder. Et populært udflugtsmål er f.eks. Ferup Sø, hvor der er både legeplads, trækfærge og shelters.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *