Kolding Netavis

Som at tisse i bukserne for at holde varmen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Niels Henning Bladt (V). Privatfoto.

Læserbrev af Niels Henning Bladt (V), Folketingskandidat for Venstre i Kolding Kreds Nord, Sct. Knuds Vej 54, 6000 Kolding.

Hvis du sad med en ivrig forventning og så regeringens pressemøde omkring den kommende energikrise, må du være blevet alvorligt skuffet.

Regeringen kom med et udspil, hvor man vil indføre et såkaldt prisloft på elprisen. Men det er imidlertid ikke et rigtig prisloft, hvor prisen kun kan nå et vist niveau. Det er tale om et prisloft, som forbrugeren rammer, når elprisen overstiger et vist niveau. Den del af beløbet på elregningen, der går over prisloftet, kan man vente med at betale. Det er altså tale om et lån – og ikke en reel hjælp til de ramte danskere. Med andre ord: Du skal gældsætte dig til staten med 2% i rente, hvis du ikke har midlerne til at betale elregningen.

Som jeg ser det, vil dette på igen måder løse problemet, men blot skubbe det frem i tiden. Beløbet skal betales senere, om du har pengene eller ej. Det hjælper ikke de kriseramte danskere, men udskyder kun problemet. Det er som at tisse i bukserne. Det varmer på kort sigt, men forværrer tingene på lang sigt.

Regeringen burde tage problemet mere seriøst. Dette er alvor, og man hører danskeres historier hver dag i medierne. Der er simpelthen ikke råd til at betale elregningen.

Det er ikke en optimal løsning. Vi bliver nødt til at have sænket elafgiften helt i bund det næste halve år.

Det vil gøre danskerne mere trygge samt lade dem beholde flere af deres egne penge. Forslaget vil faktisk gøre noget for at gøre regningen mindre. Danmark har EU’s højeste afgifter på el.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel