Kolding Netavis

Søger protest mod kæmpe energipark

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Søndag er der et møde, hvor man vil søge flest mulige til, at skrive under på en protestliste.

Hører du til dem, der ikke synes, det er en god idé, at etablere en kæmpe energipark på et område ved Højrup Overskovvej mellem Ødis Bramdrup og Stepping, så skal de møde op i Trekløverhallen i Stepping på søndag. Der vil modstanderne orientere om planen og samtidig søge at få opbakning til protestliste. Det skriver Fællesavisen.

Energiparken planlægges til etablering på et stort ret øde landbrugsområde blandt andet ved landejendommen, Højrup Overskovvej 44. Det handler om et område, som af Kolding Kommune er udpeget som egnet til vindmøller og solceller.

Bliver projektet til noget, så er det meningen at der skal opsættes gigant høje møller i 180 meters højde, samt at der skal plantes en stor solcellepark i området. Der står 150 hektar jord til rådighed for projektet, som er iværksat af to lokale jordejere i samarbejde selskabet European Energy. Der står i øvrigt i forvejen to mindre møller på arealet.

Bag mødet på søndag i Stepping står Hans Lage og Daniel Klestrup Bjærge fra Ødis-Bramdrup. De vil på mødet, efter at have fået aktindsigt i sagen, søge at få fleste mulige underskrivere på en protestliste mod parken, som tænkes tilsendt Kolding Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel