Kolding Netavis

Slipper nok med skrækken

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vamdrup Bibliotek har til huse i denne bygning på adressen Jernbanegade 1 i bymidten. Pressefoto.

De lokale biblioteker slipper formentlig med skrækken.

Der spares i øjeblikket helt vild på Kolding Kommunes aktiviteter. I den forbindelse har politikerne krævet store besparelser på bibliotekerne. Og det har skabt frygt for lukning af de lokale biblioteker. Deriblandt også bibliotekerne i Vamdrup og Lunderskov, skriver netavisen Sebro Press.

Men nu ser det ud til, at de lokale biblioteker i denne omgang slipper med skrækken. Biblioteksledelsen har nemlig meldt ud, at de nuværende åbningstider, både for hovedbiblioteket i Kolding og lokal-bibliotekerne i Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld, kan bevares.

Dog slippes der ikke for forandringer og omlægninger. Ud fra sagsbehandlingen i kommunens Kulturudvalg kan læses, at sparekravene vil medføre færre medarbejdere. Det betyder for lokal-bibliotekerne, at åbningstiderne for bibliotekerne i Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld fremover vil blive lagt på forskellige ugedage, således at samme personale kan bruges.

Derover vil brugerne komme til at opleve, at bibliotekerne ikke i samme omfang som tidligere deltager i eller udvikler aktiviteter, og fra 2022 vil det blive nødvendigt at skære markant i bibliotekernes tilbud til folkeskolerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *