Kolding Netavis

Slip børnene fri i naturen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Merete Due Paarup (R). Privatfoto.

Læserbrev af Merete Due Paarup (R), byrådsmedlem, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Vi mangler pladser i vores daginstitutioner og det er akut. Men det er dyrt at bygge og tager tid – og midlertidige løsninger er også dyre og ikke særlig attraktive løsninger.

Vi foreslår derfor, at vi arbejder på at skabe naturbørnehaver og gerne omdanne nogle af børnehaverne til de efterspurgte vuggestuepladser.

Hver andet barn har aldrig set et pindsvin. Børn kommer i dag alt for lidt ud i naturen – og langt den største del af børns hverdag er planlagt, målsat og foregår indenfor.

Der er gennem generationerne sket et markant fald i den tid, børn bruger i naturen.

Børn mangler naturvitaminer og oplevelser i naturen. Børn, der leger ude i naturen eller på naturlegepladser er en tredjedel mindre syge, de er bedre til at koncentrere sig og har en bedre motorik, end børn der leger indendørs eller på en almindelig legeplads.

Naturen giver nemlig børnene bedre plads, frisk luft og lys, mindre støj, færre konflikter og stimulerer også deres kreativitet.

Vi mangler pladser til børn og det koster kassen at bygge. Eksisterende børnehaver kan også øge kapaciteten ved at lave udegrupper, der evt går på skift. Det er langt bedre og billigere end at spærre børnene inde i midlertidige pavilloner.

Politisk har vi foreslået det igen og igen. Så lad os nu komme i gang og få etableret naturbørnehaver – til gavn både for børnene, naturen og økonomien. Det passer også perfekt med vores visioner om at være en langt grønnere kommune.

Det er rent win-win-win. Så på med flyverdragten og sæt i gang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *