Kolding Netavis

Skal du over grænsen: Dette skal du gøre

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Bundespolizei.

EM i fodbold starter i morgen, fredag. I den forbindelse har Tyskland indført midlertidig stikprøvevis grænsekontrol. Få her forklaringen på, hvad du skal gøre, hvis du skal over grænsen.

Tyskland har implementeret midlertidig stikprøvevis grænsekontrol under EM ved alle landets grænser. Som følge heraf bliver trafikken ud af Danmark via E45 Sønderjyske Motorvej omlagt ved grænseovergangen i Frøslev. Det oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Køretøjer samles i et spor

I Frøslev samles alle køretøjer nu i et enkelt spor inden grænsen, hvor lastbiler skal holde til venstre, mens busser og privatbiler skal holde til højre og dirigeres ind over rastepladsen ved grænseovergangen. Dette betyder, at bilister og passagerer, der forlader Danmark ad Sønderjyske Motorvej E45, skal holde til højre for at krydse grænsen.

For at bistå trafikanterne med at vælge det korrekte spor er der opsat nye skilte ved grænsen i perioden med midlertidig kontrol. Det anbefales desuden at have passet klar for at muliggøre en hurtig kontrol og mindske risikoen for kødannelse.

Den midlertidige grænsekontrol vil fortsætte i Tyskland indtil den 19. juli.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel