Kolding Netavis

SF og Enhedslisten snører støvlerne til klimamarch i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

I morgen, søndag, marcheres der for klimaet i flere byer i Danmark. Det gælder også i Kolding, hvor Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF og Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten har taget initiativ til at arrangere Folkets Klimamarch Kolding.

For de to handler det om, at klimahandling er en mærkesag i valgkampen.

-Selvom vi med det rød-grønne flertal har trukket klimapolitikken i den rigtige retning, er klimaet ikke blevet mindre vigtigt. Det er ikke kun en sag for Aarhus eller København – det er ligeså vigtigt for os i Sydjylland. Derfor er det vigtigt for mig, at borgerne her i området, kan være med til at vise os politikere på Christiansborg, at vi skal marchere i en grønnere retning, siger Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF, som er den ene initiativtager af klimamarchen.

Søren Egge Rasmussen peger ligesom Karina Lorentzen på, at det er vigtigt med en klimamarch i hele Danmark.

-Det er vigtigt for os, at klimakampen bliver en folkelig kamp. Derfor er det også vigtigt at borgerne i Kolding får mulighed for at vise deres opbakning til en grønnere retning. Jeg ser derfor frem til at marchere med borgerne i Kolding.

For både Karina Lorentzen og Søren Egge Rasmussen er klimaet en mærkesag. Begge peger på, at det er vanvittig vigtigt med klimahandling nu, hvis vi skal nå vores CO2-mål.

-Enhedslisten vil hæve CO2-målet i 2030 i til 80 pct. reduktion og lægge planer for at Danmark bliver et CO2-neutralt samfund inden 2040. Vi skal udbygge vedvarende energi hurtigere, omstille landbruget og øge investeringerne i den kollektive trafik, siger Søren Egge Rasmussen.

Karina Lorentzen peger på, at landbruget skal løfte en større del, end de gør i dag.

-Vi skal have reduceret CO2-udledningen med mindst 90 pct. i 2035, og så skal vi være CO2-neutrale senest i 2040. Vi ved, at landbruget i fremtiden vil være den største bidrager til Danmarks CO2-udledning. Derfor har vi foreslået at pålægge landbruget en CO2-afgift. For vi skal stille større krav til landbruget. Vi mener, de har kørt på frikort for længe. Derfor er det vigtigt at vi stiller krav nu, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Folkets Klimamarch i Kolding foregår i morgen, søndag, klokken 13-16. Marchen starter for enden af Jernbanegade ved Buen/Fredericiagade. Herfra vil de bevæge sig ned mod Akseltorv foran Rådhuset. Her vil der være taler og musik.

De holder taler:

Karina Lorentzen Dehnhardt, SF
Søren Egge Rasmussen, Enhedslisten
Christian Rabjerg Madsen, Socialdemokratiet
Nils Sjøberg, Radikale Venstre
Nilas Bay-Foged, Alternativet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel