Kolding Netavis

SF i folketing og byråd

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Villy Søvndal (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), byrådsmedlem, Gl. Bjert 39 c, 6091 Bjert.

Det hævdes nogle gange i valgkampe, at der ikke er forskel på højre og venstre side i dansk politik. Det er jeg ikke enig i.

Jeg synes på landsplan, der er mange eksempler på tydelige forskelle: klimaambitioner, hvor Danmark nu er førende, flere voksne til vores børn efter pres fra SF`s Jacob Mark, samt penge til skoler og uddannelser og flere penge til sundhed i stedet for de borgerliges årlige krav om 2 procents effektiviseringer.

Det betyder ikke at alt er godt. Jeg synes mange ting går for langsomt. Derfor er der brug for et stærkt SF, som kan presse på den udvikling. Og det er et stærkt argument for at stemme på SF.

Jeg synes det samme gør sig gældende lokalt. Efter et nyt flertal er kommet til ved kommunalvalget, er udviklingen på en række områder vendt: besparelsen på skoler og handicapområdet er standset, i stedet tilfører vi midler til folkeskolen, så vi ikke længere ligger i bund, hvilket gør vi igen tiltrække borgere, så befolkningstallet stiger. Vi genopretter socialområdet efter de voldsomme nedskæringer i 2019.

Under venstrestyret var udviklingen af alternativ energi, helt gået i stå. Nu står flertallet sammen om at få gang i den udvikling. Og ikke alene er der vedtaget en biodiversitets plan, der er også afsat midler til dens udførelse. Jeg tror årsagerne er flere. SF kender vores lokalområde, vi har mange initiativer, og kommer med mange forslag og nye ideer til at udvikle Kolding. Og så passer vi vores arbejde.

Og ingen af os har valgt at passe både et tidskrævende folketingsarbejde og et krævende byrådsarbejde. Faktisk prioriterer vi byrådsarbejdet øverst med de virkninger, det har på vores arbejdsliv. Det tror jeg kan aflæses på resultaterne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel