Kolding Netavis

SF: Butikstyveri i Kolding skal tages seriøst af politiet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen (SF). Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Karina Lorentzen fra SF vil nu have justitsministeren iind i sagen om, at mange butikstyverier i Kolding ikke bliver anmeldt, da politiet tilsyneladende ikke gør noget.

Efter JydskeVestkysten kunne fortælle, at flere butikschefer i Kolding ikke anmelder deres sager, fordi politiet ikke gør noget ved det, vil Karina Lorentzen have justitsministeren ind i sagen.

-Tyveri er bare ikke i orden, og når butikscheferne fortæller, at de kan se den samme person flere gange, så er der altså noget galt. Det skal der gøres noget ved, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, SF’s retsordfører, i en pressemeddelelse.

Hun vil nu spørge Peter Hummelgaard til politiets indsats og bede ham svare på, hvor mange sager om butikstyveri, der henlægges. Politiet har nemlig fået bedre mulighed for at gøre det, hvis ressourceforbruget overstiger det, man kan få ud af sagen.

-Jeg kan godt forstå, hvis butikkerne føler sig snydt, når politiet beder dem om at anmelde sager, og de så ikke føler, de bliver taget alvorligt. Så må ministeren på banen, og svare for sig, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Ifølge JydskeVestkysten skal butikspersonalet tilbageholde gerningspersonen, få dem til at vise ID, sende et billede af identifikationen til politiet, gennemgå videoovervågning som skal overføres til en USB-pind, der skal sendes til politiet, og som butikken ikke får retur. Det er for omstændeligt, mener Karina Lorentzen Dehnhardt.

-Måske skulle vi også se på, om vi ikke kan gøre det nemmere at anmelde tyverier. Det nytter ikke noget, at butikkerne ikke kan have deres varer i fred.

-Hvis man har en oplevelse af politiet, der ikke vil efterforske ordentligt og det er for besværligt at anmelde, så er butikkerne pludselig det rene slaraffenland for pilfingre. Derfor skal butikstyveri tages seriøst af politiet – også i Kolding, slutter Karina Lorentzen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel