Kolding Netavis

Sådan fejrer Koldings mindste 750 års fødselsdag

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Oplev børn og voksne fra 40 institutioner synge i kæmpekor med Jeppe & Marie, Flora Ofelia og Ridder Rosenkrans på plænen ved Slotssøbadet.

Onsdag den 19. September er der fællessang på plænen ved Slotssøbadet. Det gælder arrangementet Syng Højt, der er gratis og åbent for alle.

Plænen ved Slotssøbadet fyldes med forventningsfulde 0-6 årige, som fejrer Kolding og Koldinghus’ 750 års fødselsdag med et brag af en fællessangkoncert. Alle har de øvet sig i over en måned inden på en række sange og forberedt sig grundigt med deres voksne pædagoger.

Børnene bakkes op af blandt andet Jeppe & Marie fra DR’s Lille Nørd programmer og Flora Ofelia, vinder af MGP 2015. Alle tre biografaktuelle med filmen Landet af Glas. Desuden den dygtige kordirigent Rikke Schou Olsen, Søren Bauns Orkester og selveste Ridder Rosenkrans fra Koldinghus Slot. Syng Højt åbnes ved borgmester Jørn Pedersen.

Startede som københavnerprojekt

Syng Højt startede i 2012 som en markant københavnerbegivenhed til den årlige nationale Små Synger Sammen dag. Syng Højt satte landsrekord og blev Danmarks største arrangement på dagen.

I år har MusikKolding valgt at give Syng Højt-arrangementet i gave til Kolding kommune i anledning af Koldings fødselsdag.

Et givtigt samarbejde mellem MusikKolding, Børne- og Uddannelsesforvaltningen og manden bag Syng Højt, den tidligere Koldingdreng, Peter Rønn, startede ud med et mål på 750 børn, men har nu sprunget alle rammer med foreløbigt 1150 tilmeldte 0-6 årige og 200 voksne fra hele 40 institutioner:

– Som gammel Koldingdreng, er det blevet en helt personlig oplevelse – med Syng Højt projektet i hånden – på den måde at ”vende hjem” og genopleve byens visionære mod parret med god, gammeldags jysk effektivitet. Det er en ren fornøjelse at samarbejde med MusikKolding, Musikbørnehaven, Børne- og Uddannelsesforvaltningen og By- og Udviklingsforvaltningen om dette ambitiøse sangprojekt for de Koldings borgere. Også opbakningen på institutionsplan, hvor fra det fortsat tikker ind med tilmeldinger, er enestående, siger Peter Rønn i en pressemeddelelse.

Børnene skal blandt andet synge en masse gode sange, med temaet ’Eventyrslottet’. På programmet er der også en uropførelse, nemlig Musikbørnehavens egen fødselsdagssang, som børn og voksne har skrevet i anledning af 750 års fødselsdagen.

Syng Højt foregår på onsdag klokken 10.30-11.30. Programmet henvender sig primært til børn i alderen 0-6 år, deres pædagoger og områdets ældre medborgere – men alle er velkomne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel