S om budgetforlig: Nødvendigt at få stabiliseret økonomien

Fredag 04. Oktober 2019 15:03 298
-Der har været en katastrofal dårlig styring, hvor den ene store skrædderregning efter den anden er dukket op, fortæller gruppeformand for Socialdemokratiet, Poul Erik Jensen. Privatfoto. -Der har været en katastrofal dårlig styring, hvor den ene store skrædderregning efter den anden er dukket op, fortæller gruppeformand for Socialdemokratiet, Poul Erik Jensen. Privatfoto.

Socialdemokratiet er med i et budgetforlig, som er nødvendigt for at få stabiliseret økonomien.

- Vi er med til at tage ansvar af hensyn til vores dygtige medarbejdere og af hensyn til vores borgere, siger gruppeformand Poul Erik Jensen (S) fra Vamdrup i en pressemeddelelse.

Det er ingen hemmelighed, at den kommunale økonomi er i krise, skriver Socialdemokratiet videre.

- Der har været en katastrofal dårlig styring, hvor den ene store skrædderregning efter den anden er dukket op. For Socialdemokratiet har det været afgørende, at vi kunne komme igennem med en styrket økonomistyring og en stærk decentralisering med større selvbestemmelsesret til den enkelte medarbejder. Det betyder, at man på de enkelte institutioner/kommunale arbejdspladser selv skal kunne drifte sin arbejdsplads. Det skal foregå i et samarbejde mellem lokal ledelse, medarbejdere og bestyrelse, fortæller Poul Erik Jensen.

Gode lokale løsninger

Målet er at få gode lokale løsninger med baggrund i sund fornuft – og Socialdemokratiet ser gerne, at skoler/kommunale arbejdspladser udvikler sig forskelligt – inden for de overordnede rammer, som udstikkes af byrådet. Der skal være plads til mangfoldighed, mener Socialdemokratiet.

- Decentralisering skal også føre til et bedre arbejdsmiljø, så vi får gladere medarbejdere. Sidegevinsten bliver en bedre service, som kommer borgerne til gode, siger Poul Erik Jensen.

Processen bliver igangsat nu – og så vil der ske en etapevis udbygning.

For Socialdemokratiet har det også været afgørende, at byggeriet af almene boliger fastholdes, som en motor til fortsat udvikling af Kolding Kommune.

I budgetforliget er det også afgørende, at der skaffes flere børnepasningspladser. Især i Kolding midtby.

Kommunal service forringes

Med budgettet følger også besparelser.

- Vi ved, at det bliver en hård opgave at få skabt økonomisk balance. Men det er nødvendigt, da vi ikke kan bruge penge, som vi ikke har. Besparelserne udmøntes i uge 43 – og vi er med ved bordet og vil gøre alt hvad vi kan for at borgerne også fremover kan regne med, at kernevelfærden er i orden. Men den kommunale service vil generelt blive forringet. Det kan ikke undgås, når der skal spares store millionbeløb, slutter Poul Erik Jensen.