Kolding Netavis

Fra landsformand til lokalpolitiker

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Nikolaj Steffenauer fra Kolding stiller op som spidskandidat til både byrådet i Kolding og til regionsrådet i Region Syddanmark. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Tidligere organisatorisk formand for Liberal Alliance (LA), Nikolaj Steffenauer fra Kolding, har netop annonceret sin beslutning om at stille op som spidskandidat for LA ved det kommende valg til både Kolding Byråd og regionsrådet i Region Syddanmark i 2025.

Det er kommet, som en noget overraskende udmelding for mange. Nikolaj Steffenauer har kun været organisatorisk formand for partiet i fire måneder. En post han som næstformand gennem to år overtog efter sin forgænger, Helle von Wildenrath Løvgreen.

På det tidspunkt havde han dog allerede besluttet sig for kun, at bestride stillingen frem til partiets landsmøde sidste weekend, da vedtægterne i LA ikke tillader, at være både organisatorisk formand og aktiv politiker samtidig.

Hvis Nikolaj Steffenauer opnår spidskandidatur I Kolding, vil han afløse Helena Artmann Andresen fra Kolding på posten, der blev valgt til Folketinget sidste år.

-Nikolaj er en dygtig og kompetent politiker og han har min fulde opbakning, fortæller Helena Artmann Andresen, MF (LA).

helena artmann pressefoto
Helena Artmann Andresen (LA). Pressefoto.

Landsmøde med glæde og optimisme

Liberal Alliances landsmøde lørdag var fyldt med glæde og optimisme. Nikolaj Steffenauer præsenterede en rekord i medlemstal på over 5.700 medlemmer. LA har de seneste år ligget på omkring 4.000 medlemmer, men det seneste år er medlemstallet steget markant. Landsmødet i sig selv var også en succes, da det havde rekorddeltagelse med op mod 800 deltagere i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

-Vi gjorde, hvad vi lovede jer, og jeg er stolt over hvor partiet er i dag, sagde Nikolaj Steffenauer blandt andet i sin tale til medlemmerne.

-Medlemmerne i et parti er rygraden, og dem har jeg arbejdet for i alt min tid som organisatorisk aktiv i Liberal Alliance, det stopper jeg ikke med nu, siger Nikolaj Steffenauer og fortsætter:

-For mig vil medlemmerne og deres holdninger og støtte altid være omdrejningspunktet for mig. Derfor vil jeg – såfremt jeg bliver valgt – jævnligt invitere dem til politiske drøftelser med mig.

Selvom Nikolaj Steffenauer oprindeligt kommer fra Næstved, flyttede han til Kolding for syv år siden, da han mødte en pige fra Kolding. Forholdet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Kolding. Så meget at Nikolaj nu har ambitioner om, at få indflydelse i sin nye hjemby.

Med sig i bagagen har Nikolaj Steffenauer seks år som professionel soldat, herunder en udsendelse til Irak.

Efter sin tid i forsvaret har hans primært arbejdet med ledelse og søger nu et nyt job efter at have forladt sin stilling som landsformand for LA.

Arbejder på vægttab

Udover sit politiske engagement er han aktiv i veteranmiljøet, og så bruger han også en god portion af sin fritid i svømmehallen, hvor han arbejder på at opnå et vægttabsmål. Han er allerede nået 20 kilo ned siden han startede i november, hvilket vi tidligere har bragt her i Kolding Netavis.

Formand Carsten Andersen fra LA, Kolding, bekræfter, at der snart skal holdes opstillingsmøde til kommunalvalget og modtager nyheden om Nikolajs kandidatur med glæde.

-Nikolaj er en stor kompetence i vores parti og det er en kæmpe gevinst at han vil stille op, siger lokalformanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel