Kolding Netavis

Roadshow kommer til Vamdrup

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Elever i Vamdrup skal prøve kræfter med jobbet som lastbilchauffør.

Et faldende antal unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og den udvikling vil transportbranchen gerne lave om på. Derfor besøger deres specialdesignede lastbil i denne uge Vamdrup Skole som en del af et landsdækkende roadshow, hvor elever over hele landet kan prøve kræfter med chaufførjobbet. Det sker onsdag den 25. oktober.

En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at der er sket et fald på mere end 15 procentpoint i løbet af de sidste ti år. Og det er et alarmerende tal for transportbranchen, der regner med at mangle op mod 2.500 chauffører inden for få år.

For en dag rykker elevernes undervisning ud af klasselokalet og ind i lastbilen, når de skal teste deres evner i førerhuset og lære mere om mulighederne i godstransportbranchen. En sjov og anderledes dag, der byder på alt fra film og quizzer til en realistisk lastbil-simulator, som sender eleverne ud på deres første lastbiltur på de danske landeveje.

Flere kvinder i førersædet

Når Roadshow-lastbilen turnerer rundt på skolerne, har den et helt særligt budskab med til de unge piger: Der skal flere kvinder i førersædet. I Danmark er det nemlig kun to ud af 100 lastbiler, der føres af en kvinde, og det placerer godstransporten blandt brancherne med færrest kvindelige medarbejdere.

-Hvis vi skal ændre synet på lastbilchauffører, der generelt ses som et ”mandefag”, skal vi starte helt nede i folkeskolen. Som branche skal vi begynde at henvende os langt mere direkte til de unge piger, så de kan vokse op og se godstransportbranchen som en mulighed. Det er stadigvæk en udbredt myte, at kvinder ikke kan køre lastbil, men det er ganske enkelt ikke rigtigt. Kvinder er dygtige chauffører, og chaufførjobbet er lige så velegnet til kvinder, som det er til mænd, fortæller Kim René Busch, formand for de to fonde, der står bag kampagnen ’Job i Transport’.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel