Kolding Netavis

Rekordmange børn har cyklet i skole

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Rekordmange børn har cyklet i skole og det er betydeligt flere end sidste år.

Rigtigt mange børn er kommet hjem med røde kinder og sved på panden de seneste to uger efter at have deltaget i motionskampagnen Alle Børn Cykler. 2.158 elever fra Kolding Kommune har cyklet til og fra skole, hvilket er 30 pct. flere end sidste år, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

– Det er et meget flot resultat. I Region Syddanmark er det kun Odense Kommune, som kan bryste sig af flere deltagere end os, fortæller trafikplanlægger Gorm Baagøe fra Kolding Kommune.

Kommunen har i år gjort lidt mere ud af at markedsføre den landsdækkende kampagne for elever i 0.-10. klasse, som Cyklistforbundet og TrygFonden står bag.

– Det har vi gjort, fordi vi gerne vil have flere børn til at cykle, og al erfaring viser, at man lettest skaber gode langtidsholdbare vaner i fællesskab. Under kampagnen har det været en god motivation for de deltagende børn at få sat et flueben ud for, at de har cyklet i skole, og samtidig har man i klasserne talt om, hvorfor det er en god ide at cykle, forklarer Gorm Baagøe.

Stolte af cykelkulturen

Trafikplanlæggeren håber, at kampagner som Alle Børn Cykler kan være med til at bryde den kedelige tendens, hvor stadig færre børn cykler, når de skal i skole, til badminton eller besøge vennerne.

– Vi er med rette stolte af vores cykelkultur i Danmark, og der er rigtigt mange gode grunde til, at man skal lære sine børn at cykle, siger Gorm Baagøe og fortsætter:

– At cykle er godt for børnene sundhed, det skærper deres koncentration og indlæringsevne, og det skaber selvstændige børn, der selv kan køre til sport, skole og venner. Derfor er det vigtigt, at børnene i en tidlig alder kommer i gang med at cykle.

15 skoler og sammenlagt 117 klasser har deltaget i kampagnen fra Kolding Kommune. På kampagnens hjemmeside kan du klikke dig frem til, hvilke skoler der har været med – se resultater og statistik. Topscoreren er Alminde-Viuf Fællesskole, der har deltaget med 668 elever, efterfulgt af Bakkeskolen med 652 elever og Lyshøjskolen med 433 børn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel