Kolding Netavis

Regeringen mangler respekt for den danske model

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Annette Godsvig Laursen og Dorthe V. Willumsen. Privatfoto.

Læserbrev af Dorthe V. Willumsen, formand for HK Kommunal Sydjylland, Højageren 59, 8752 Østbirk, og Annette Godsvig Laursen, formand for HK Stat Sydjylland, Matrosvænget 187, 6700 Esbjerg.

Regeringens lovforslag om at afskaffe Store Bededag er et udtryk for manglende respekt for den danske model. Det er utidig indblanding i arbejdsmarkedets forhold og helt utilstedeligt.

Da der ikke skal være flere arbejdstimer samlet for offentligt ansatte, nedbringes antallet af offentligt ansatte, så der kommer 2700 færre. Ministeren kalder det “beregningsteknisk” og kan ikke pege på, hvor det skal ske i den offentlige sektor.

Som formænd for de offentligt ansatte HK’ere i Sydjylland kunne vi godt tænke os at se de beregninger, for tallet virker grebet ud af den blå luft. Det virker helt urealistisk, at vi skal kunne undvære så mange gode medarbejdere i en i forvejen presset offentlig sektor.

En samlet fagbevægelse er heldigvis klar til at kæmpe imod dette lovforslag hele vejen. Regeringen skal få deres fingre væk fra den danske model.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel