Kolding Netavis

Planer og beslutninger

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Molle Lykke Nielsen (DF). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Molle Lykke Nielsen (DF), byrådsmedlem, Mosegyde 11, 6094 Hejls.

Kolding Kommune gør meget ud af at borgeren skal i centrum. Kolding Kommune ofrer mange penge og tid på at gennemføre borgerplaner, landsby fællesskabsplaner og det nyeste er et åbent ”drop in møde” på Syddansk Universitet, hvor borgere kan komme med deres tanker om Kolding by i år 2050. Alt dette er borgerinddragelse og flugter fint med visionerne. Men desværre slutter det her.

Plan- og boligudvalget har 3. oktober behandlet et punkt om boligudvikling i Sdr. Bjert på Østerløkke, med ind- og udkørsel ad fællesvejen over Solvænget.

Den meget aktive boligudvikler fik sit oplæg sendt sat på pause i juni, fordi det var et meget massivt byggeri med op til 90 boliger i tæt lav bebyggelse. Det nye forslag er ændret, men reelt er der kun taget to boliger ud af projektet.

Der blev i efteråret afholdt et møde i Den gamle Brugs, med mange fremmødte borgere. Der gerne ville høre om projektet, og her var der et klart ønske om et stærkt reduceret byggeri, som lænede sig direkte op af den nylige gennemførte landsbyfællesskabsplan for området. Denne plan siger tydeligt, at boligudvikling i området bør være i mindre etaper.

Når nu de politikere, der siger ja til sådan plan, nu også kan sige ja til at forvaltningen kan lave lokalplanlægning for et område med 88 boliger i projektet, forstår jeg ikke og det passer slet ikke med landsbyplanen.

Lokalplanen vil dog komme i høring først på året 2024 , og vejforholdene ad Solvænget skal afklares.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel