Kolding Netavis

Nye byggegrunde og boliger i Sdr. Bjert

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Den bevaringsværdige Westerbygård og området omkring bliver omdannet til et nyt boligområde centralt i Sdr. Bjert. Plan-, Bolig- og Miljøudvalget har vedtaget en lokalplan, der skal sikre udvikling i byen.

Det er populært at bo i Sdr. Bjert, og derfor forventer formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Birgitte Kragh, at der bliver rift om de nye byggemuligheder og boliger i landsbyen syd for Kolding.

– Vi mangler byggegrunde i Sdr. Bjert, og hvis den rivende udvikling i byen skal fortsætte, er det helt afgørende, at vi kan tilbyde et bredt boligudbud – og gerne et, der passer til flere generationer. Der er et exceptionelt stort engagementet i byen, og det vil vi gerne understøtte med den nye lokalplan, siger Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

Kommunen planlægger at købe Westerbygård, der er placeret på Gl. Bjært, og det er arealerne vest for gården, der bliver udlagt til nye byggegrunde. Det drejer som 16 parcelhusgrunde, som formentlig er klar til salg til sommer. Derudover bliver der udbudt to storparceller til salg med plads til omkring 28 boliger i form af rækkehuse eller lignende.

Boliger i Westerbygård

Stenderup Halvøråd arbejder på et projekt, der skal omdanne Westerbygårds historiske hoved- og driftsbygninger til omkring 18 boliger. Samtidig bliver der også plads til fællesarealer og mindre erhverv.

– Med købet af Westerbygård sikrer vi en spændende mulighed for at arbejde med at udvikle den store gamle gårds bygninger. Lokalplanen er med til at skabe en god balance mellem den ældre del af landsbyen og den nye udvikling med moderne boliger. Endelig er lokalplanen med til at bevare de landsbykvaliteter, som Sdr. Bjert besidder med nærhed som en af de vigtigste værdier, fortæller Birgitte Kragh.

Ud over de 16 parcelshusgrunde, som er udlagt sydvest for Westerbygård, giver lokalplanen mulighed for at udstykke haven til lægeboligen på Gl. Bjært til tre parcelshusgrunde. Lokalplanen giver også mulighed for, at lægehuset på sigt kan udvide og etablere en ny parkeringsplads.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel