Kolding Netavis

Nye boliger på vej i centrum af Vamdrup

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget sender en lokalplan for Nørregade i Vamdrup i høring i fire uger. Lokalplanen skal bane vej for nye boliger – i første omgang 13 lejligheder i hjertet af byen.

Der er rift om gode boliger, der ligger centralt placeret i byerne. Kolding Kommune har derfor stort fokus på at skabe muligheder for flere boligbyggerier i midten af kommunens byer. Næste projekt på vej er 13 almene boliger på Nørregade 9, hvor den tidligere afdeling af Ungdomsskolen, som nu er revet ned, har ligget. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Kolding Kommune ønsker at sælge grunden, og samtidig er Vamdrup Boligselskab interesseret i at opføre nye almene boliger på stedet. Plan-, Bolig- og Miljøudvalget sender derfor en lokalplan for Nørregade 9, 11 og 13 i Vamdrup i høring i fire uger, der skaber mulighed for byggeriet.

– I udvalget er vi meget opmærksomme på, at vi skal sikre udvikling i lokalområderne. Vi har brug for et bredt boligtilbud for at kunne tiltrække nye borgere og holde på dem, der allerede bor i byerne, og det er det, som lokalplanen skal understøtte, siger formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan være boliger i stueetagen, hvor den tidligere lokalplan kun tillod detailhandel.

Lokalplanen kommer i høring den 29. august og fire uger frem. Den kan ses på kolding.dk/hoeringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *