Kolding Netavis

Nu bliver kørekortet digitalt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Inden udgangen af dette år behøver vi ikke længere at huske kørekortet, når vi sætter os ind i biler eller op på motorcyklen. Pressefoto.

Snart bliver kørekortet digitalt.

”Lige om lidt” – og i hvert fald inden udgangen af dette år behøver vi ikke længere at huske kørekortet, når vi sætter os ind i biler eller op på motorcyklen.

Så er det nemlig nok at have sin mobiltelefon med – for med den nye app, som Transportministeriet og Rigspolitiet snart lancerer, har man sit kørekort med i digitalt format.

Frivilligt

Det er dog helt frivilligt, om man vil have appen på sin telefon, og det digitale kørekort er da også kun gyldigt inden for landets grænser.

Kører man til udlandet skal man stadig have det fysiske kørekort på sig.

– Det bliver et spændende arbejde at lancere et digitalt kørekort. Det kan virke simpelt, men vi skal med appen også lægge grundstene til det videre arbejde med digitale id-beviser i Danmark. Det betyder, at de løsninger vi finder, så vidt muligt også skal kunne bruges i andre sammenhænge. Vi har derfor også fokus på at løsningen skal have et højt sikkerhedsniveau. I første omgang glæder vi os til at sende det digitale kørekort på gaden, siger Rikke Hougaard Zeberg, der er direktør i Digitaliseringsstyrelsen, til Kolding Netavis.

I forvejen har mange NemID appen på telefonen, ligesom diverse betalingsformer og bankfunktioner, men det stopper ikke her. For ud over kørekortet venter Sundhedskortet (Sygesikringsbeviset) lige om hjørnet. Det forventer Digitalstyrelsen at kunne tilbyde som en app i løbet af næste år.

De små plastickort er på vej fra pungen over i telefonen. Hvis man altså vil have dem der.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *