Kolding Netavis

Nej tak til Mette F´s nye mørklægningsgardiner

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vibeke Henriksen. Privatfoto.

Læserbrev af Vibeke Henriksen (V), Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Nej tak til Mette F´s nye mørklægningsgardiner –vi er trods alt stadig et demokrati.

Jeg mistede lige mit ellers dejlige humør, da jeg læste, at regeringen nu vil mindske vores rettigheder ret drastisk ved væsentligt at indskrænke retten til aktindsigt gennem offentlighedsloven i fremtiden.

Ønsket om at beskytte offentlig ansatte mod chikane er forståeligt og fuldt ud legitimt, og jeg kan godt forstå behovet, da der er nogle grelle eksempler på chikane, hvor borgere vil have indblik i personlige forhold for at chikanere og spooke.

Det, hverken kan eller skal forsvares; men når man har en åben forvaltning må offentligt ansatte kunne tåle kritisk modspil, utilfredshed og frustration fra borgere, der har fået afslag på eksempelvis velfærdsydelser.

Kritik og chikane er dog to vidt forskellige ting, og det kan de offentlige ansatte også godt skelne mellem, og det er fint, at man støtter via. lovgivning; bare ikke regeringens lovforslag, der indeholder for diffuse og elastiske formuleringer!

Gummiparagraffer, på helt afgørende punkter og man risikerer, at forslaget vil forringe den offentlige kontrol med myndighederne og retssikkerheden for borgere, der har sager i den offentlige forvaltning: Faren er, at man giver mulighed for at gå langt videre end det, uden at nogen reelt kan kontrollere, hvad der ligger bag et myndighedsafslag. Præcis dette er ødelæggende for vores demokrati, der må og skal være åbenhed og gennemsigtighed.

Det er utrolig ødelæggende for vores demokrati, at man ikke kan stille magthavende til ansvar – I kølvandet på minkskandalen, bliver det også lidt komiske Ali, Især når man tænker på et statsministerium som ifølge minkkommissionens rapport ”har handlet meget kritisabelt og groft vildledt befolkningen”.

Sammenholdt med statsministerens udsagn om, at der skulle MERE gennemsigtighed netop grundet den mørklægning, hun og Barbara Bertelsen har været eksponenter for de seneste tre år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel