Kolding Netavis

Nedrivning udsat: Én ting var “overset”

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Vamdrup station - nedrivning er udsat på ubestemt tid på grund af overset teknik i kælderen. Foto: Sebropress.

Vamdrup Station skulle rives ned, men én ting var overset.

DSB sælger – eller river overflødige jernbanestationer ned over hele ledet. Stationen i Vamdrup er på listen over nedrivninger. Men eksekveringen af dødsdommen er udsat på grund af overset teknik, skriver netavisen Sebropress.

Historien er den, da DSB var godt i gang med forberedelserne til en licitation over nedbrydningen opdagede man, at i kælderen under stationsbygningen var Bane Danmarks teknik til fjernstyringen af togene anbragt.

Og ups! Det betød, at licitationen og nedbrydningen af stationsbygningen måtte sættes på pause på ubestemt tid. Og ubestemt tid er ind til Banedanmark en gang ud får etableret et helt nyt signalanlæg på den Syd- og sønderjyske længebane, som går igennem Vamdrup. Og her melder DSB ud til avisen, der godt kan gå op ti år, før det nye signalanlæg kommer. Og før kan stationsbygningen ikke rives ned. De tekniske anlæg i kælderen nemlig ikke sådan lige til at flytte med.

Ikke fredet

Stationsbygningen i Vamdrup er fra 1956, og er derfor ikke fredet. For at undgå nedrivning af bygningen i Vamdrup har DSB tidligere tilbudt Kolding Kommune at ”købe” bygningen for et symbolsk beløb, men kommunen har takke nej.

Men blandt andre blev Vamdrup Byforum først spurgt. Herfra lød svaret fra formanden, Helge Paulin:

– For det første ligger stationen for langt væk fra Torvet og der, hvor tingene i byen ellers sker. For det andet skal der bruges rigtig mange penge på det indvendige i bygningen. Jeg tror, midlerne vil være bedre brugt andre steder, lød det formanden for Vamdrup Byforum.

Bange for øjebæ

Borgmester Jørn Pedersen (V) har tidligere udtalt, at han håber DSB vil udbyde bygningerne til salg, og at det er vigtigt, at stationsbygningen i Vamdrup, indtil det eventuelt sker, ser ordentlig ud, Han erkender dog også en hvis nervøsitet for, at bygningen, hvis den ikke vedligeholdes ordentligt, kan blive et øjebæ i byen.

Og det med salg kan der nu efter udmeldinger fra DSB godt der glemmes alt om. Man er åbenbart ikke interesseret i salg til private. I øjeblikket er stationens totalt aflåst, og står gabende tom. Den erstattes af et læskur på perronen.

//Sebropress

i284008264562996090 szw1280h1280

Læskuret på perronen i Vamdrup, som erstatter den rigtige stationsbygning. Foto: Sebropress.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *