Kolding Netavis

Når man siger et, men gør noget andet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Sara Darling Jørgensen (SF). Pressefoto.

Læserbrev af Sara Darling Jørgensen (SF), regionsrådsmedlem Region Syddanmark, 5700 Svendborg.

Jeg må indrømme, at vi undrer os lidt over de officielle udtalelser om, at de andre partier vil arbejde for en løsning på psykiatriområdet, men reelt arbejder med den økonomiske fordelingsmodel, som tydeliggør, at de psykiatriske afdelinger i Svendborg, Vejle og Aabenraa har en uforsvarlig stram økonomi – det vil man ikke. Det giver ikke mening for os i SF.

Atter en gang satte vi i SF et punkt på dagsordenen til sidste psykiatri- og socialudvalgsmøde d. 24. januar om, at vi skulle arbejde med den økonomiske fordelingsmodel. Dette blev var faktisk allerede bestemt på et regionsrådsmøde sidste år, hvor det blev aftalt, at “psykiatri- og socialudvalget får til opgave at følge sagen tæt, så de politisk får set på konsekvenserne for patienterne og budgetterne, herunder ressourcefordelingen på tværs af de psykiatriske afdelinger”.

På trods af dette blev vores ønske om at arbejde med fordelingsmodellen afvist af alle andre partier i udvalget.

Vi er kun fået en meget overfladisk gennemgang af budgetprincipper, men ikke en egentlig gennemgang, som kunne kvalificere os politikere og de udfordringer, som psykiatrien i Region Syddanmark står i. Vi er blevet mødt med, at en uddybning af den økonomiske fordelingsmodel var for kompliceret til at forklare!

Men betyder netop dette ikke, at der bør arbejdes med den, så den kan være mindre kompliceret at forklare og derved også gøre den mere gennemsigtig, så vi politikere kan stå til måls for fordelingsmodellen?

Skylder vi ikke patienterne, pårørende, afdelingsledelserne og medarbejderne at arbejde med noget, som tydeligt er en af grundene til, at nogle afdelinger har kørt med meget stramt budget – og ofte endda budgetter, som slet ikke hænger sammen fra starten af året?

I SF vil vi fortsætte vores arbejde for at få indblik i fordelingsmodellens konsekvenser for Psykiatrien i Region Syddanmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel