Kolding Netavis

Museum holder aftenåbent hver torsdag i foråret

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Foto: Museum Kolding.

Museum Kolding holder aftenåbent hver torsdag aften hele foråret.

Museum Kolding på Staldgården holder i foråret aftenåben en række torsdage fra 20. april og frem til 28. maj. Museet holder aftenåbent helt frem til kl. 21. Nyheden giver alle mulighed for at opleve museet og udforske de spændende udstillinger en aften efter aftensmad og efter normal arbejdstid.

De torsdage, hvor museet i foråret holder aftenåben, sker der også andre særlige ting, man kan fornøje sig med.

Pop-up møbeldesignudstilling åbner på Staldgården

Torsdag den 20. april kl. 15. åbner ‘PRIVAT’, der er navnet på en pop-up møbeludstilling, hvor 22 designstuderende fra bachelorlinjen industrielt design på Designskolen Kolding udstiller deres studieprojekter.

Møblerne er designet i et forløb om design for disassembly, der er en bæredygtig tilgang, hvor designets skabes på en måde, hvor alle materialer og komponenter nemt kan adskilles og genanvendes

Temaet er hjemlighed og man kan se 22 forskellige møbler til hjemmet: Fra babysenge og køkkenskabe til lamper og stole og alt derimellem.

Både funktionelle og mere konceptuelle designs er der udstillet. Nogle af designerne har udforsket gamle håndværksmæssige teknikker som flet, mens andre har eksperimenteret og udfordret materialet.

På åbningsdagen kan man møde de designstuderende, som fortæller om deres projekter, samtidig med en forfriskning i det gode vejr.

Adgangen til udstillingen er gratis og finder sted i en ‘ny’ del af Staldgården, nemlig i den nordlige del af Østfløjen (til venstre for porten – eller spørg i museumsbutikken).

Udstillingen er tilgængelig de næste tre uger (uge 16, 17, 18): torsdage kl. 15-20, lørdage og søndage kl. 11-16, hvor den vil være bemandet af de designstuderende selv.

Udstillingen er skabt i samarbejde mellem Museum Kolding og Designskolen Kolding.

Med Gestapo i hælene – også om aftenen

Udover designudstillingen kan man deltage i den dramatiserede guidede tur “Med Gestapo i Hælene” på udvalgte torsdage aftener. Efter turen kan man besøge museet og Zelle II og dykke længere ned i historien om Kolding under besættelsen.

Museum Kolding
Foto: Museum Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel