Kolding Netavis

Millionbøde efter ransagning ved virksomhed

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Det var ved virksomheden Contrans ransagningen fandt sted den 5. september sidste år. Privatfoto (Arkivfoto)

Sagen er nu blevet afsluttet.

Natten til den 5. september 2022 stod omkring 75 betjente fra Sydøstjyllands Politi klar til en større politiaktion.

I løbet af natten blev der foretaget ransagning af omkring 100 lastbiler, der holdt ved Contrans i Kolding. Virksomhedens lokaler samt yderligere lokaliteter, som virksomheden havde rådighed over, blev også ransaget.

Det var et tip til Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, der førte til aktionen. Tippet handlede om, at en polsk virksomhed med tætte forbindelser til den danske virksomhed, Contrans, skulle udføre ulovlig cabotagekørsel.

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd efterforskede dette, og det viste sig, at der var mistanke om, at adskillige chauffører afholdt deres regulære ugehvil i køretøjerne på pladserne omkring den danske virksomhed i Kolding.

Ved aktionen blev der gennemgået oplysninger fra lastbiler og chaufførernes førerkort, så det kunne klarlægges, hvem der var i gang med at afholde et regulært ugehvil. Det blev sammenholdt med de observationer, der var foretaget hen over weekenden af Tungvognscenter Syd.

Aktionen viste at omkring 50 chauffører var i gang med at afholde regulære ugehvil i køretøjerne, ligesom der blev fundet flere overtrædelser af reglerne om cabotagekørsel.

Den polske virksomhed stillede ved kontrollens afslutning en sikkerhed på cirka en million danske kroner.

Det blev vurderet, at den danske virksomhed havde medvirket til den polske virksomheds overtrædelser, grundet den tætte sammenhæng imellem de to koncernforbundne selskaber.

Sagen har nu fundet sin afslutning, da begge virksomheder har valgt udenretligt at vedtage bøder for forholdene.

Den danske virksomhed har accepteret en bøde på 1,2 millioner kroner.

Den polske virksomhed har accepteret en bøde på 750.000 kroner.

Hver chauffør, der opholdt sig i køretøjet i forbindelse med deres regulære ugehvil, modtager en bøde på 10.000 kroner, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel