Kolding Netavis

Mere natur i Kolding Kommune

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Jørn Chemnitz (SF), naturvejleder og byrådskandidat, Ejstrup Vang 6 6000 Kolding.

Jeg blev meget glad, da jeg læste artiklen i Kolding Ugeavis d. 9.2. hvor overskriften Koldings natur skal være mere vild. Kolding Byråd har afsat 300.000kr til vildere natur tæt på borgerne. 300.000kr er en begyndelse, men SF vil både skabe mere natur i hele Kolding Kommune, hvor vi bor, arbejder, uddanner os men selvfølgelig også ude i det åbne land.

I forbindelse med budget 2017 foreslog SF Kolding, at der skulle afsættes 2,7miokr til mere vild natur, så 300.000 er kun begyndelsen.

Vi vil stadig have natur og biodiversitet ind i boligområderne og på industriarealerne allerede i planlægningsfasen. Vi vil arbejde for at udvikling af biodiversitet bliver et grundlæggende vilkår for byudvikling i Kolding Kommune. Det er langt billigere og meget mere effektivt at tage udgangspunkt i eksisterende natur og udvikle den, allerede før byggeriet går i gang.

I dag ligger enormt mange kvadratmeter udearealer hen som græsørkener, hvor der ikke findes meget liv. Virksomheder kan vise deres grønne profil frem ved at lukke natur ind på eksisterende arealer. Det samme kan boligselskaber, men de lavest hængende frugter findes i de områder, der skal udvikles.

Hvorfor ikke gøre det til et vilkår, at nye industri- og boligområder skal medvirke til at skabe mere biodiversitet? Maskinerne fjerner mulden i anlægsfasen placer den rigtigt med volde, skrænter, søer, og så kan vi udnytte den næringsfattige jord, der ligger tilbage til at skabe levesteder for vilde dyr og planter. Vi skal også have flere grønne tage, hvor der i stedet for tegl og tagpap kan vokse vilde planter, der tiltrækker bestøvere. Samtidig kan regnvand tilbageholdes, fordampe og hjælpe os med nogle af klimaudfordringerne.

Vi skal arbejde med naturen ikke mod den. Derfor følger vi også mulighederne for at tage lavbundsjorde ud af drift og omdanne dem til ny natur til gavn for både klima og borgere. Rundt om flere af centerbyerne ligger lavbundsarealer, der med fordel og tilskud kan tages ud af drift. Vi vil hjælpe landmændene med den grønne omstilling til gavn for biodiversiteten og os alle.

Miljøministeren har i denne uge udfordret kommunerne for at finde landets grønneste kommune. SF synes det skal være Kolding Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *