Kolding Netavis

Meningsfyldte aktiviteter i psykiatrien

Læserbrev af Suzi Würtz Kjærgaard (SF), regionsrådsmedlem, Sankelmarkvej 21, 6000 Kolding.

Når man er indlagt i psykiatrien, er det vigtigt, at eneste tilbud ikke kun er medicin.

Derfor er jeg så glad for, at der netop er udmøntet midler til, at der kan komme flere meningsfyldte aktiviteter på de lukkede afsnit i psykiatrien.

Det har været noget, som vi i SF har arbejdet målrettet for skulle gennemføres, og vi ved, at det har været efterspurgt af såvel patienter, pårørende samt personale.

Gennem mit eget arbejde på et socialpsykiatrisk bosted kan jeg se, hvor meget daglige aktiviteter betyder. Borgerne har pludselig noget at se frem til, samt muligheden for, at der sker noget i deres hverdag, og det giver bare så megen livskvalitet, når man ikke kun har næste måltid at se frem til.

Det er vigtigt, at de forskellige aktiviteter tilpasses de enkelte patienter. Ingen af os er jo ens, og sygdom kan give vidt forskellige begrænsninger/muligheder. Aktiviteterne vil ofte skulle foregå en til en eller i små grupper.

Derfor får de lukkede afsnit nu mulighed for at ansætte flere medarbejdere, også medarbejdere med forskellige baggrunde, fx ergoterapeuter, fysioterapeuter og socialpædagoger.

Jeg er overbevist om, at man nemmere kommer sig, hvis man også har noget meningsfyldt i hverdagen, også når man igennem længere tid er indlagt på lukket psykiatriske afd.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *