Kolding Netavis

Medarbejder i Kolding Kommune smides ud af Danmark

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Villy Søvndal. Privatfoto.

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), gruppeformand, Engstien 1, 6000 Kolding, på vegne af SF´s byrådsgruppe.

Det skriger til himlen. Som danskere blev vi både temmelig flove og vrede over at høre, hvor uværdigt vi behandler et menneske, der gør at det rigtige for at blive integreret. Og som arbejdsgivere finder vi det helt forkasteligt og tåbeligt, at vi i en tid hvor alle kommuner mangler hænder, skal sige farvel til en stabil arbejdskraft.

Aphitchaya Chalad (til daglig kaldet Tucktack) er medarbejder i Kolding Kommune og har boet i Kolding i mange år, men skal nu udvises af Danmark. Tucktack har i mere end to år arbejdet i en stilling for Kolding Kommune, hvor hun gør rent i Daginstitutionen Nordstjernen.

Tucktack har helt efter reglerne søgt om forlængelse af sin opholdstilladelse på baggrund af sin tilknytning til arbejdsmarkedet via sit job i Kolding Kommune. En opholdstilladelse kræver, at hun i to år har været ansat i en fuldtidsstilling.

Det fastslår og fastholder Kolding Kommune Tucktack har. Stillingen på 130 timer (i perioder mere) tæller som en fuldtidsstilling i henhold til overenskomsten – det anerkender Udlændingenævnet også. Og så burde alt være i orden.

Men nej. Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) mener, at en fuldtidsstilling skal være 160 timer og har derfor givet afslag på forlængelse af opholdstilladelsen. Det er da ganske urimeligt, at det som overenskomsten fastlægger underkendes. Og at også udlændingestyrelsen underkendes.

Vi troede at SIRI ville og skulle være interesseret i at skaffe arbejdskraft. I stedet for sender de en velintegreret medarbejder ud af landet. Vi kan som land ikke være bekendt at ”systemerne” bedømmer efter hver deres regler. Og vi kan da slet ikke være bekendt at byde et menneske, der har gjort at det rigtige en udvisning.

Det må kunne ændres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel