Kolding Netavis

Manipulerede med køre- og hviletiden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Retten i Kolding afsagde tirsdag formiddag dom over en 62-årig estisk chauffør og et estisk selskab.

Sagen startede den 14. marts, hvor Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd standsede en lastbil ved Kolding.

Kontrollen blev foretaget i samarbejde med Færdselsstyrelsen, der fandt fejl på lastbilens bremsesystem.

Tungvognscenter Syd foretog en nærmere undersøgelse af bilen, der viste, at der var manipuleret med både hastighedsbegrænseren og takografen, der blandt andet måler køre- og hviletiden.

– Manipulationen kunne aktiveres med en kontakt. Ved politiets undersøgelse af føreren, fandt de kontakten i hans bukselomme, fortæller specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ved dommen blev føreren idømt en bøde på 12.500 kroner og en frakendelse af retten til at køre i Danmark i seks måneder, mens selskabet blev idømt en bøde på 23.000 kroner.

– Ud over bøderne og frakendelsen blev de ulovlige installationer og takografen konfiskeret. De dele, der er brugt til manipulationen, er selvfølgelig ulovlige, og med denne type manipulation vil takografens oplysninger være forfalskede. Derfor blev selve takografen også konfiskeret, siger specialanklager Pernille Moesborg.

Hverken føreren eller en repræsentant for selskabet var mødt i retten i Kolding, og det er derfor uvist, hvordan de stiller sig til dommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel