Kolding Netavis

Mange så køerne danse på græsset

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Klokken 12 blev køerne og de små kalve lukket ud på græs. Privatfoto.

Temaet ”Dyr på græs og krible krable” blev en rigtig god dag på Landbomuseet Kolding, hvor der kom mange børn, forældre og bedstefoældre, som fik flere timer til at gå med de forskellige aktiviteter.

Klokken 12 blev køerne og de små kalve lukket ud på græs, de stod få sekunder og sundede sig, inden de begyndte deres dans til stor glæde for det fremmødte publikum.

Aktiviteten ved søen tiltrak mange børn og voksne med stor succes. Her var engageret et par superkompetente personer til at hjælpe børn og alle andre med at fange vårflue-larver, vandkalve og andet småkravl i vandet med net i den lille sø, og bagefter blev fangsten under-søgt grundigt med lup. Derudover blev der fundet bænkebidere, larver, sommerfugle og mange andre væsner, som også blev studeret grundigt.

To små geder og nogle store kaniner var et mega hit hos børnene. De små piger og drenge var helt vilde med at komme op og sidde på de traktorer, der i dagens anledning var kørt frem på gårdspladsen.

Hurlumhej viste mange former for fuglehuse. Her fik børnene en god snak om hvilken fugl, der passede til hvilket fuglehus.

fuglehus
Privatfoto.

Museets egen bod havde en god dag med fint salg af marmelader og is. I Museets Café fik mange stillet sulten med lækre grillpølser og kaffe med hjemmebagt kage. Smedjen holdt åben og smedene fik sammen med flere børn produceret en del pløkke.

Starten på den nye sæson blev en succes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel