Kolding Netavis

Mange rejste med veterantoget

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Næste kørsel for veterantoget fra Sydjyllands Veterantog i Lunderskov finder allerede sted her i efterårsferien. Foto: Sebro Press (Arkivfoto)

Der var rigtigt mange, som i sommer nød at rejse i romantik i røg damp med Sydjyllands Veterantog gennem den smukke Grejsdalen ved Vejle.

3.054 billetter blev der solgt. Og det betegnes som rigtigt mange. Ikke mindst taget i betragtning, at toget i år kun kørte fire søndage i juli måned. Sidste år i 2018 – den varme sommer – blev der eksempelvis kørt syv dage med 2.257 rejsende, skriver netavisen Sebro Press.

Årsagen til det ret lave antal kørsler i år angives til dels, at det har været svært at skaffe tilstrækkeligt med frivilligt personale til at betjene togene. Det er nemlig ikke hvem som helst, der kan tilbyde sig. Personalet på veterantoget skal være besiddelse af uddannelse. Ikke mindst på sikkerhedsmæssige område stilles der store krav.

Overmalet med graffiti

Desværre undgik veterantoget i år ikke at blive overmalet med graffiti. Hærværket fandt sted, mens togvognene stod parkeret på et sidespor i Vejle. Især blev en af vognene ramt af ugerningen, og det var endda så meget, at veterantogsfolkene valgte at trække vognen ud fra vognstammen og køre til tilbage til Lunderskov til rengøring.

Sydjyllands Veterantog holder til i DSB’s gamle remise med en adresse på Bakken i Lunderskov.

Til Haderslev i efterårsferien

Næste kørsel for veterantoget fra Sydjyllands Veterantog i Lunderskov finder allerede sted her i efterårsferien. Da skal skinnerne skal køres blanke på den ca. elleve kilometer lange veteranbanestrækning mellem Vojens og Haderslev. Trækkraften bliver her klubbens gamle diesellokomotiv fra 1952.

Toget kører mellem Vojens og Haderslev efter følgende køreplan:

Onsdag den 16. og torsdag den 17. oktober. Der er afgang fra Vojens kl. 11.00 og 13.30. Fra Haderslev kl. 12.00 og 14.30. (Sidste afgang returnerer ikke til Haderslev).

Pris for en oplevelse med veterantoget er 120 kroner for voksne og 50 kroner for børn. Turen frem og tilbage varer cirka halvanden time. Du kan også gøre turen fra Hammelev station til den smukke Tørning Mølle i hestevogn. Arrangører er foreningen Veteranbanen Haderslev Vojens (VHV).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *