Kolding Netavis

Magten skal tilbage til folkestyret

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Vibeke Henriksen, formand for Folketingskreds kreds syd i Kolding, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Kære politiske beslutningstagere – Magten skal tilbage til folkestyret.

At Covid-19 situationen påvirker os som mennesker på forskellige måder kan vi hvis godt blive enige om, nu er det ikke længere kun en sygdom som man kan død af, nu er det også ved at gå op for langt de fleste af os, at den bringer ofre på flere barometer. Jeg selv, er blevet en del klogere på hvilken magt s-regeringen har fået gennem vores epidemilov, og hvor egenrådige de har valgt at styre vores land på. Hvilket gav mening da vi stod over for den ukendte epidemi, men nu hvor s-regeringen varsler at de gerne ser at sundheds-og ældreministeren Magnus Heunicke får endnu flere vidtgående magtbeføjelser uden at inddrage folketinget – Der siger jeg bare stop, og nej tak.

Det skal være tydeligt og gennemsigtig for offentligheden hvad den nationale epidemilov kommission og dens medlemmer anbefaler og indstiller til.

Vi ser flere sager, som ikke er faglig dokumenteret, senest. Sagen om aflivning af mink, som er ugennemsigtig, og lukket. Der mangler sammenhæng i sagen på flere fronter, og som s-regeringen oplyser, så er der ikke tid og plads til andre eksperter, argumenter eller at det sker i en demokratisk proces. Men det er bare ikke godt nok, selv når vi snakker om håndteringen af de døde mink, er der uklarhed og flere eksperter undrer sig. Bl.a. Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk universitet undrer sig over fødevarestyrelsens udmelding om hvordan de døde mink skal håndteres. Da der er udmeldt modstridende udsagn.

1. udsagn, Døde mink må ikke pelses pga. smitterisiko, for både den muterende cluster 5-variation og evt. fremtidige mutationer af corona virussen, og 2. udsagn. Minkene som blev tabt af en lastbil på motorvejen udgør ingen smitterisiko.

Begge udsagn kan ikke være sande, man undres, og tilliden er ved at være brudt til s-regeringen.

Vi skal have magten tilbage til folkestyret –åbenhed og gennemsigtighed, så danskerne igen kan se hvilket grundlag beslutninger træffes på, derfor burde regeringen og folketinget forhandle ny epidemilov igennem hurtigst muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *