Kolding Netavis

Lunderskov vil storme frem

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Befolkningsudviklingen i Lunderskov vil storme frem. I hvert fald, hvis prognoserne for de kommende års udvikling holder stik. Og det betyder blandt andet, at byens skole kan komme i pladsnød.

Prognoserne for befolkningsudviklingen i Lunderskov, og nærmeste omegn. Det, der i dag kaldes for Kongsbjergskolens skoledistrikt, fortæller, at indbyggerantallet i området vil stige med i omegnen af 1000 indbyggere frem til år 2030. Det betyder, at der så vil være 4.437 indbyggere i byen, skriver netavisen Sebro Press.

Og sammenlignet med de to øvrige centerbyer i Kolding Kommune, Vamdrup og Christiansfeld ligger Lunderskov dermed helt i front. Mens stigninger for Lunderskov anslås til 30 procent inden for perioden. Så viser tallene ti procent for Vamdrup og bare fem procent for Christiansfeld.

Lederen på Kongsbjergskolen, Wilhelm Hallum, gør opmærksom på, at holder prognoserne, så kommer der snart til at mangle plads på Kongsbjergskolen, og en udvidelse bliver nødvendig.

Det gør det, fordi prognoserne også viser, at nye tilflyttede til byen for en stor del vil være børnefamilier. Men også antallet af ældre forventes også at stige meget i de kommende år.

Hvad angår tilflytningen af nye borgere til Lunderskov peges der på de nye udstykninger af attraktive boliger i de nye boligkvarterer, som hastigt skyder op i områderne vest for Sortebjerg nær Dollerup-søerne. Men andre nye tiltrækkende udstykninger er på vej rundt om i byen.

At flere åbenbart vil vælge at bo i Lunderskov skyldes ikke mindst byens centrale beliggenhed nær Esbjergmotorvejen, og at der er særdeles gode togforbindelser i tre retninger. Samt at byen kan byde på en smukt kuperede natur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *