Kolding Netavis

Lukas og Fiat’en rejste sig fra støvet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Boxengasse.dk.

Det har været en udfordrende sæson for Dankemi Racing og Lukas Staub.

Teamets Fiat Abarth 500 har drillet med alverdens tekniske problemer – men nu ser det endelig ud til at være fortid.

Under denne weekends afdeling af Yokohama 1600 Challenge på Ring Djursland kunne Lukas først konstatere at bremseproblemerne så ud til at være løst. En stor forløsning – lige indtil en defekt intercooler betød at motoren ydede langt fra hvad den burde. Det kostede en god placering i tidtagningen.

– Pludselig var der bare ikke noget power i bilen, og efter en længere fejlsøgning fandt vi ud af, at intercooleren var færdig, fortæller Lukas Staub, der heldigvis havde en reserve liggende – hjemme i Kolding.

Den blev monteret og klar inden søndagens løb, og Lukas kunne konstatere at der er fart nok i bilen, når den ellers gør som befalet. Fra en startplacering på 18. pladsen avancerede han hurtigt op gennem feltet til en syvendeplads, før en defekt kobling tvang ham til at sætte tempoet ned.

– Det var virkelig træls! Især efter den start på heatet ville jeg gerne have fulgt den helt til dørs. Vi fandt heldigvis fejlen og fik lavet en nødløsning, så jeg kunne køre det sidste heat også, fortæller Lukas, som til gengæld kunne starte fra 10. pladsen.

Og så kom successen for alvor. Bilen kørte som den skulle i hele heatet, og Lukas kunne køre sig op til femtepladsen allerede efter to omgange. Den placering holdt dog ikke til det ternede flag, da en kombination af overmodige konkurrenter og en let uforståelig dommerkendelse sendte Lukas ned på syvendepladsen. Stadigvæk et ganske fint resultat, omstændighederne taget i betragtning:

– Det er mega fedt at have fået bilen gennem et helt heat uden bøvl med teknikken! Vi har godt nok kæmpet noget med den, så nu skal vi bare have det til at holde fremover, fortæller Lukas.

– Jeg håber at jeg får chancen for at være med i kampen om de sjove placeringer i finaleløbet om to uger, slutter Lukas Staub.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *