Kolding Netavis

Lokal naturfond skal skabe mere natur

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Merete Due Paarup (R), borgmesterkandidat, Uhrevej 11, 6064 Jordrup og Bjørn Olsen (R), byrådskandidat, Skovlundvej 41, 6000 Kolding.

Når kommunen sælger jord, skal en fast del af indtægten gå til ny natur. Det er det radikale bud på finansieringen af en styrket indsats, der skal sikre mere og bedre natur i Kolding.

Formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Kolding foreslår en lokal naturfond og spørger i JydskeVestkysten, hvilke partier der vil gribe idéen og gøre, så kommunen kan sætte i gang som fødselshjælper.

Fra Radikale Venstre er svaret klart: Det støtter vi gerne. Vi synes, det er en rigtig god idé.

En naturfond vil give mulighed for et bredere engagement, som også rækker ud til lokale virksomheder og borgere, som ønsker at gøre Kolding grønnere. For virksomheder kan det ligefrem være en attraktiv måde at brande sig selv på.

Hvis vi samtidig sørger for, at kommunen går forrest og sikrer en god bund i naturfonden med en fast procentdel af indtægterne fra salget af jord, – så har vi et godt fundament for at styrke og udvikle naturområderne i Kolding – SAMMEN.

Endelig må vi ikke glemme muligheden for at trække på de nationale initiativer og puljer. F.eks. er etablering af Danmarks første hav-naturnationalpark i Lillebælt en enestående mulighed for at udvikle et helt unikt naturområde, hvor land og vand mødes.

Kolding har brug for mere natur, og det er et politisk ansvar at få rettet op på den ringe tilstand, den i dag befinder sig i. En lokal naturfond er ét af de tiltag, der kan gøre en positiv forskel.

Lad os komme i gang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *