Kolding Netavis

Lokal købmand styrker fællesskabet gennem egne initiativer

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Det er nu 25 år siden, at REMA 1000 åbnede sin første butik på dansk jord med et franchise-koncept, der bygger på selvstændige købmænd. En af de købmænd er Thomas Schack fra Vonsildvej, som har vist et stort engagement i lokalsamfundet blandt andet ved at investere i en hjertestarter til butikken, der har reddet liv.

Siden den første REMA 1000-butik slog dørene op i Danmark i 1994, har den norske discountkæde taget danskerne med storm. I dag er kæden Danmarks bedst omtalte brand takket være de selvstændige købmænd, der gennem alle årene har formået at skabe glade medarbejdere og butikker, der er tilpasset lokalsamfundet.

En af de købmænd er Thomas Schack fra Kolding. Han er oprindeligt udlært slagter og har hele 25 års erfaring med både leder- og chefstillinger fra Dansk Supermarked, men blev drevet af den større frihed og det ekstra ansvar, der følger med som købmand.

– Jeg elskede min branche, men var træt af de begrænsede rammer. Derfor så jeg et liv som købmand som en unik mulighed for både at udvikle mig personligt, men også at sætte mit eget præg på butikken og gøre en forskel for de lokale, som handler i Vonsild, siger Thomas Schack i en pressemeddelelse.

Han har altid engageret sig meget i lokalområdet, og da han overtog butikken i Vonsild, satte han sig for at bruge sin nye position til at gøre en forskel for lokalområdet. Han har startet egne initiativer og støttet flere lokale organisationer i nærområdet heriblandt ‘Kolding Madhjælp’, hvor han hvert år støtter socialt udsatte med overskudsvarer fra butikken.

Én investering reddede liv

Et af Thomas’ initiativer har især gjort en stor forskel for to lokale koldingensere, nemlig en hjertestarter. Thomas besluttede at investere i en hjertestarter, der skulle hænge på butikkens ydermur, som han af egen lomme ville betale vedligeholdelse af. Og det har vist sig at være en god investering, for den har allerede reddet liv både i – og ude foran – butikken.

– Udover at sælge gode varer til en fast, lav pris er en af mine vigtigste opgave at skabe en butik, der er en fast del af lokalmiljøet. Da jeg havde mulighed for at få en hjertestarter til min butik, var jeg derfor ikke ét sekund i tvivl, fortæller Thomas Schack og fortsætter:

– Jeg er rigtig glad for, at vi investerede i en hjertestarter, for i den korte tid, hvor den har hængt ved butikken, er den allerede blevet brugt hele to gange. Første gang da en mand faldt på cyklen ude foran butikken, og anden gang da en kunde faldt om med hjertestop foran en kasse. Fordi vi havde en hjertestarter lige ved hånden kunne vi reagere hurtigt og hjælpe indtil ambulancen kom.

I anledning af kædens 25-års jubilæum lukker Thomas’ butik på Vonsildvej også den 9. juni, da alle 12.500 REMA 1000 medarbejdere er inviteret til fest i Boxen i Herning. Det vil sige, at alle 330 REMA-butikker holder lukket pinsesøndag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *