Kolding Netavis

Løft blikket og vær noget for hinanden

Julie Bæk Krogh. Privatfoto.

Læserbrev af Julie Bæk Krogh, formand for HK Privat Sydjylland, Rødkløvervej 16, 8700 Horsens.

Selvom jeg forsøger at gå til hverdagen med et åbent sind, hører det alligevel til sjældenhederne, at jeg får gåsehud og en klump i halsen under et besøg i supermarkedet. Men det skete ikke desto mindre sidst i november, hvor jeg gik mellem julehylderne på jagt efter et kalenderlys.

Jeg fandt et kalenderlys, men det var ikke ét af de traditionelle, der talte ned til juleaften den 24. december. Dette kalenderlys talte ned til den 25., hvor det hele var overstået.

Sådan går der tusindvis af mennesker rundt blandt os i denne ”søde” juletid og bare venter på, at det skal blive hverdag igen. Er man ensom, er juletiden ekstra hård og en konstant reminder om alt det, man ville ønske, man havde i sit liv.

Jeg købte det særlige kalenderlys, som støtter Folkebevægelsen mod Ensomhed. Og som formand for HK Privat Sydjylland gør jeg, hvad jeg kan, for at få den forståelse for hinanden og sociale ansvarlighed, som lyset symboliserer, ud på de lokale arbejdspladser.

For vi kan virkelig gøre en forskel for hinanden på arbejdspladsen, hvis vi husker ind imellem at løfte blikket fra vores egne gøremål og være noget for hinanden. Arbejdsgiverne kan løfte så mange mennesker og så mange liv, hvis de arbejder målrettet med inklusion og diversitet på arbejdspladsen. Har du brede skuldre, skal du selvfølgelig bære et stort læs.

Det er mit største ønske for 2023, at flere tager det ansvar på sig. Og det er mit nytårsforsæt som formand, at jeg vil knokle solen sort for at få det til at ske.

God jul og godt nytår.

Tagget med:
Del denne artikel