Kolding Netavis

Lille museum gør endnu et scoop: Jul og Disney går hånd i hånd

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Brian (t.v.) og Bønny Lillelund har igen gjort et scoop. Privatfoto.

Det lille museum nær Brørup, Lillelund Julemuseum, har gjort endnu et scoop.

Jul og Disney går hånd i hånd. Det synes “Brødrene Jul” – Bønny og Brian Lillelund, også. De har nu lavet et samarbejde med folkene bag Dansk Donaldist-Forening om en en-dags Disney-juleudstilling.

Den 7. maj klokken 11-16 slår Lillelund Julemuseum nær Brørup dørene op for et nyt event, hvor tegneserier og jul går op i en højere enhed.

De berømte julebrødre fra tv har slået sig sammen med Laila Jerming Graf, formand for Dansk Donaldist-forening og en af landets største samlere af Anders And og Disney-ting. Laila Jerming Graf stiller på dagen med et lille udsnit af sine Disney-julepyntssamling, som kan nydes i denne en-dags særudstilling.

Med på dagen er også Anders Christian Sivebæk, medstifter af Dansk Donaldist-Forening. Laila Jerming Graf og Anders Christian Sivebæk udgør tilsammen eksperterne bag brevkassen i det faste Anders And & Co. tillæg ”AndebyPosten” og her får dagens gæster en oplagt mulighed for at stille dem spørgsmål om alt mellem himmel og jord i forhold til Andeby-universet.

Både Laila Jerming Graf og Anders Christian Sivebæk medbringer ting fra tegneserieuniverset til salg, så der er gode muligheder for at gøre en god handel.

En god handel kan man også gøre ved Mogens Ormstrup, der ligeledes er storsamler af alt indenfor tegneserier og hos ham er det især muligt, at finde gode køb blandt de mange albumudgivelser, han sælger ud af.

Mød to professionelle tegnere

Men det er ikke kun muligt at kigge på Disney-julepynt og gøre en god tegneserie-handel. Man kan også møde ikke mindre end to professionelle tegnere.

Rasmus Julius er manden bag de kendte striber Ø-kuller, Stride strømme og På dybt vand. Der er mulighed for at få en autograf og en lille tegning i en af hans tegneserier eller man kan købe en af hans originaltegninger.

Henrik Maegaard arbejder med storytelling, illustration og grafik og har dermed erfaring med stort set hvad som helst indenfor det visuelle medie. Kom og hør om, hvordan han arbejder.

Se eller gense “The Julekalender”

041222 Lillelund Julemuseum The Julekalender 03 foto Elo Christoffersen 1
Bønny (t.v.) og Brian Lillelund (t.h.) ejer Lillelund Julemuseum. Foto: Elo Christoffersen.

Der er også mulighed for, at opleve den meget omtalte udstilling “The Julekalender” som Lillelund Julemuseum har fået lov til igen at udstille fra denne sommer og frem til jul. Sidste mulighed for, at se “The Julekalender” er den 29 december.

”The Julekalender” iscenesættes på 100 kvadratmeter ved Lillelunds Julemuseum. Her vil man blandt andet kunne opleve køkkenet og stuen i ”The Julekalender” – nøjagtig som det så ud på de danske tv-skærme for første gang i 1991. Og så genskabes en mindre udgave af nissernes hule.

Du finder Lillelund Julemuseum på Sønderskovgårdvej 6, 6650 Brørup. Der er åbent om søndagen fra klokken 11-16. Dette gælder frem til oktober.

041222 Lillelund Julemuseum The Julekalender 14 foto Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel