Kolding Netavis

Le Mans Cup-debut: -Som at køre i rutschebane

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Når DTC-køreren i denne weekend trækker styrthjelmen over hovedet, er det ikke for at køre stærkt i sin danske DTC-racer.

Weekendens fartvåben har cirka lige så mange kræfter, samme antal hjul, et rat og fire pedaler – men så slutter lighederne også.

Racerkøreren fra Kolding får nemlig sin debut i den europæiske Michelin Le Mans Cup for det danske team, KEO Racing.

Anderledes bane

Banen er også anderledes end hvad han er vant til. Circuit Paul Ricard ligger i det sydlige Frankrig og lægger senere på året asfalt til det franske Formel 1 Grand Prix, og så går det en smule stærkere rundt i svingene, end herhjemme. Ikke mindst i Signes-svinget, hvor en LMP3-racer drejer ind i svinget med omkring 275 km/t:

– Det er virkelig vildt! Jeg tror bedst, det kan sammenlignes med en rutschebane. Lige inden man drejer ind i svinget føles det lidt som øjeblikket før man når toppen af rutschebanen og man bare venter på at få et vildt sug i maven, fortæller Michael Markussen efter to dages testkørsler på banen.

– Når man drejer ind i svinget med mere end 250 kilometer i timen tænker man, at der umuligt kan være vejgreb til at gennemføre svinget. Men bilen suger sig bare fast til asfalten, og så er det svært ikke at smile lidt inde bag visiret…

Efter en dags træning på banen har Michael Markussen og hans svenske teamkammerat, Jocke Frid, fået mange kilometer under huden. Og selvom der stadigvæk er afstand op til de hurtigste kørere i feltet, går det lige efter planen. Det gælder nemlig mest af alt om at lære.

– Vi har stille og roligt arbejdet os mod gode omgangstider, og vi er i fornuftig afstand til de hurtige og meget mere erfarne kørere. Jeg kan stadigvæk hente en del ved at forfine min køreteknik, men både teamet og jeg selv er godt tilfredse med udviklingen, så jeg tror at vi har en god løbsweekend i sigte.

Foretrækker aggressiv kørestil

At forfine køreteknikken kan være en udfordring, når man som Michael Markussen går fra en DTC-racer, der skal køres forsigtigt og “pænt” for at komme hurtigt rundt på banen, til en rå og brutal LMP3-bil, som foretrækker en aggressiv kørestil.

– Jeg har skullet bruge noget tid på at omstille mig efter nogle sæsoner i DTC-bilen, men jeg er helt vild med at måtte køre aggressivt og give bilen lidt bank. Det føles vildt fedt, og der er mere tid at hente på den måde, så det skal jeg arbejde mere med.

Lørdag formiddag går det løs med kvalifikationen. Allerede lørdag eftermiddag klokken 16 køres løbet, som varer i to timer og også byder på et køreskifte undervejs. Præcis som på Le Mans.

Løbet kan ses live på hjemmesiden www.lemanscup.com lørdag kl. 16.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *