Kolding Netavis

Landbetjent slog til da ønskejobbet kom

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Den nye landbetjent slog til, da ønskejobbet viste sig.

– Det er et ønskejob, jeg har fået. Derfor slog jeg straks til, da muligheden pludselig bød sig. Og jeg glæder til rigtigt at komme rigtigt i gang med at lære lokalområdet rigtigt at kende, fortæller den nye lokalbetjent, Hans Peter Poulsen, til netavisen Sebro Press.

Han tiltrådte stillingen som ny lokalbetjent 1. februar med primært arbejdsområde i Lunderskov, Vamdrup og Jordrup postdistrikter. Han har afløst Ken Nissen, som har haft jobbet de seneste ti år, men som har nu flyttet teltpælene til Christiansfeld.

Intentionerne for vores nye betjent ligger klar. Han fortæller, at han vil gøre sit til, at skabe tryghed ved at være synlig i gadebilledet.

– At det er en ønskestilling for mig, er fordi jeg nok er sådan af natur, at jeg gerne i jobbet vil være mig selv så meget som muligt – og samtidigt have et selvstændigt ansvar. Og begge dele opfyldes – sådan stort set – fortæller Hans Peter Poulsen videre.

Han er 37 år og er født opvokset på Silkeborgkanten. Han har fået sin uddannelse som politimand på politiskolen, kombineret med praktisk uddannelse ved Sønderborg Politi.

Sebro Press mødte ham dels på lokalpoliti-kontoret i Vamdrup, dels på parkeringspladsen ved SuperBrugsen i Lunderskov.

Kontor i Vamdrup

Kontoret har til huse på adressen på Jernbanegade 1 i Vamdrups centrum. Men tro nu ikke, at du kun kan træffe ham der, som annonceret – hver torsdag i måneden fra kl. 14 til 17. Du vil kunne møde vores nye betjent, hvor som helst og når som helst:

– Ja, det med den faste træffetid er jo kun en lille del af mit job i lokalområdet. I det virkelige liv befinder jeg mig ude i mit distrikt langt det meste af tiden, og ganske rigtigt ofte også uden for den såkaldte normale arbejdstid.

Hans Peter Poulsen fortæller, at stort set alle politisager, som har med lokalområdet at gøre, går hen over hans bord. Og da det handler om et ret stort distrikt blandt andet omfattende centerbyerne Vamdrup og Lunderskov er der temmelig mange sager at tage vare på.

Hans Peter Poulsen kom til Sydøstjyllands Politi i 2015. Inden han kom til Kolding Politi, var han lige en tur ind over politiet i Fredericia.

SSP-højt på listen

– Jobbet som lokalbetjent omfatter mange forskellige slags politiarbejde, som vil bringe mig rundt i hele området, hvor jeg vil møde borgere på godt – og også indimellem på lidt mindre godt. Jeg skal blandt andet forkynde sigtelser af borgere, klippe nummerplader, hvor ejerne måske har ”glemt” betale lovpligtige forsikringer. Jeg skal kontakte borgere, som ikke er dukket op i retten til berammede tidspunkter, og så der også en del fogedsager. Og så der også optages rapporter efter tyverier med mere, blot for at nævne nogle af de mange opgaverne, fortæller Hans Peter Poulsen.

Han fortæller også, at SSP-samarbejdet (Social, skole, politi) står højt på listen over opgaver. Og så skal han også assistere kolleger fra Kolding ved særlige indsatser. Det kan fx være færdselsuheld eller ildløs.

Synligt politi

– Og mange af disse opgaver kan ikke klares inden den normale arbejdstid, hvor folk ofte ikke kan træffes hjemme, og det betyder en del aftenarbejde, fortæller han. Og føjer til:

– Og under mine ture rundt i området vil jeg naturligvis, sideløbende med mine kolleger fra Kolding, udføre almindelige patruljeopgaver, som at kigge efter trafikken.

Deriblandt ikke mindst efter ulovlige og for hurtigt kørende støjende knallerter og scootere. For dem skal vi helst helt have udryddet, siger Hans Peter Poulsen.

Og ud over det vil også borgere i lokalområdet i fremtiden indimellem møde Hans Peter Poulsen i forbindelse med større arrangementer og eventuelt få en snak med ham der:

– Jeg håber selv, at jeg vil blive en kendt person i gadebilledet i hele området, og at jeg hermed kan medvirke til at skabe tryghed for borgerne, fortæller Hans Peter Poulsen om sit nye job – og om sig selv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *