Kolding Netavis

Læren af det sidste år

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), medlem af regionsrådet i Region Syddanmark og borgmesterkandidat i Kolding, Gl. Bjert 39c, 6091 Sdr Bjert.

Nu hvor vi langsomt og kontrolleret er i gang med at åbne op igen og kan skimte en tid, hvor vi er på vej tilbage til livet, næsten som vi kender det, og har savnet det, er det måske en god anledning til at tænke over, hvad vi har lært. Jeg tænker først og fremmest:

– Hvor var det godt, vi havde politikere og eksperter, der påtog sig det hårde ansvar at tage de svære beslutninger. Derfor er vi kommet både økonomisk og menneskeligt bedre igennem denne pandemi end lande, vi normalt sammenligner os med. Helt skidt er det gået de steder, hvor populistiske ledere ophøjede sig til eksperter som i USA og i Brasilien.

– Hvor er det godt at bo i et land med et favnende stærkt velfærdssamfund, der også i denne situation har vist sig bomstærkt, når et samfund bliver tryktestet. Vi skal passe rigtig godt på det fælles offentlige sundhedsvæsen, som er under et meget stærkt pres, så vi anerkender det sundhedspersonale, der har båret de største opgaver ved både at forbedre arbejdsforholdene, og sikre at arbejdet også økonomisk får den anerkendelse, det fortjener.

– Vi skal bruge de kommende år til at videreudvikle den stærke samfundsmodel, der er hovedårsagen til, at vi er kommet mere skånsomt igennem pandemien end lande, vi normalt sammenligner os med, selvom det jo har været drøjt for mange ikke mindst dem, der har mistet deres job eller virksomhed.

– Mange af os har måske lært noget om at få mere ro på i forhold til hastigheden af livet inden corona. Det har været dejligt at have mere tid med de nærmeste, mere tid til at nyde de nære ting. Dette gælder dog ikke alle. Jeg tror, specielt småbørnsfamilierne med lukkede institutioner – skoler og sundhedspersonalet har oplevet dage, hvor det var svært at få det hele til at hænge sammen.

– Endelig har en virtuel verden åbnet sig, som jeg tror varigt vil ændre den måde vi mødes og arbejder på. Der er mødeformer, hvor man kan mødes mindst lige så effektivt virtuelt. Der er også møder, hvor det ikke dur. Der er undersøgelser, hvor man sparer meget tid og transport ved et virtuelt møde med lægen.

Omvendt er der også undersøgelser, hvor det ikke dur. Jeg tror vi fremover kommer til at arbejde meget mere hjemmefra.

Hvor bliver det dejligt, når vi igen kan mødes, næsten som vi kunne engang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *